vineri
iunie, 21

Primăria Craiova vrea să interzică mingile și animalele de companie.

Featured in:

Primăria Craiova vrea să impună măsuri noi în Regulamentul parcurilor și grădinilor orașului pentru Fantasy Park, deschis pe 1 iunie. Pe lângă interzicerea utilizării bicicletelor, rolelor sau a trotinetelor – de prezența cărora se plâng foarte mulți cetățeni, interdicție ar urma să primească și plimbarea câinilor, ba chiar și jocul cu mingea. În acest sens, municipalitatea a pus în consultare publică Regulamentul privind parcurile. Măsura îi nemulțumește, se pare, mai ales pe unii dintre deținătorii de animale. Ei susțin că nu au unde să-și plimbe companionii, pentru că în Craiova nu există niciun țarc special amenajat. În referatul de aprobare întocmit de funcționarii primăriei se arată că interdicțiile sunt necesare ”pentru a preveni o serie de probleme, respectiv, folosirea necorespunzătoare a elementelor din echipamente, acte de vandalism, tulburarea liniştii şi ordinii publice”.

Astfel, conform noilor mențiuni din Regulament, în Fantasy Park ”este interzis accesul bicicletelor, trotinetelor electrice, autovehiculelor şi vehiculelor, rolelor, patinelor cu rotile sau a scuterelor nemotorizate, plimbarea câinilor și skateboardingul”. Totodată, ”este interzis accesul utilizatorilor și jocul cu mingea pe spaţiile verzi, integral sau parţial”.

Proprietarii de animale de companie n-au de gând să stea cu mâinile în sân. De aproximativ o lună, un craiovean strânge semnături și i-a cerut edilului să nu împiedice craiovenii să iasă la plimbare cu câinii în noul parc, singurul din zona în care locuiește. În prezent, doar în Grădina Botanică există această restricție. Ea este destinată în primul rând știinţei și cercetării, fiind în subordinea Universității din Craiova.

Deși hotărârea încă nu a fost adoptată, încă de la deschidere vizitatorilor care erau însoțiți de animale nu le-a fost permis accesul în Fantasy de către polițiștii locali. ”E un abuz. Foarte mulți craioveni sunt supărați pe administrația curentă din cauza acestei restricții privind accesul animalelor de companie în noul parc, in ciuda faptului că ei respectă regulile și le colectează materiile fecale, dar tot sunt pedepsiți pe nedrept și nu își pot plimba animăluțele în parcuri”, susține Eduard Alexandru Stere, inițiatorul petiției ”Accesul Animalelor de Companie în Parcurile din Craiova: O Luptă Împotriva Inegalității Sociale” adresate Primăriei Craiova și Regiei care administrează parcurile orașului, RAADPFL.

”Craiova nu are țarcuri special amenajate pentru animăluțe, iar deținătorii nu au efectiv unde să își plimbe animalele sau să le permită să socializeze și să își facă prieteni. Am abordat-o pe doamna primar în legătură cu problema aceasta și mi-a spus că în viitor va amenaja în Parcul Tineretului un țarc special. Dar mulți deținători nu au cum să ajungă acolo, pentru că e la periferie, iar transportul public este cel puțin subdezvoltat pentru cei care vor să meargă până acolo cu animalele”, mai spune Eduard Stere. Petiția lui a adunat până acum un pic peste 1.500 de semnături.

Regulamentul cu noile măsuri a fost pus în consultare publică pe 30 mai. Cetățenii mai pot trimite sugestii și observații până la data de 08.06.2024, utilizând formularul ON-LINE. Așadar, cetățenii au avut la dispoziție mai puțin de 10 zile pentru a formula o opinie.

Sursa: stiricraiova.ro

Find us on

Latest articles

- Advertisement - spot_imgspot_img

Related articles

Pediatria Spitalului Filantropia a fost dotată cu 25 de...

Caritate sau Strategie de Marketing? Analiza Donației Fundației Ronald McDonaldÎntr-o lume ideală, spitalele ar trebui să fie...

Euro 2024: Belgia vs. România arbitrată de arbitrul finalei...

Scena Europeană: Un Arbitraj de Anvergură la Euro 2024Când vorbim despre fotbal, nu doar jucătorii sunt în...

Parada fanilor la Köln – Suporterii români vor scanda...

Parada Fanilor la Köln: O Manifestare de Unitate și Pasiune Unul dintre cele mai așteptate evenimente pentru suporterii...

Ghidul suporterului român în Köln pentru meciul România-Belgia Euro...

Un Ghid Satiric pentru Suporterii Români la KölnAh, Köln, orașul unde Domul strălucește mai puternic decât speranțele...

Spania versus Italia la Euro, meciul zilei. Anglia vrea...

Teatrul Absurdului în Fotbal: Italia vs Spania și Alte Povești EuropeneÎntr-un univers paralel unde fotbalul este mai...

István Kovács arbitrează primul meci la Euro 2024.

István Kovács, Debut la Euro 2024 Într-o atmosferă încărcată de așteptări și emoții, arbitrul român István Kovács se...