miercuri
iunie, 19

Liberalii cer demisia prefectului de Dolj.

Featured in:

Haos Electoral în Dolj: Prefectul trebuie să plece!

Într-o demonstrație de incompetență care ar face chiar și un regizor de comedii să roșească, prefectul de Dolj, Dan Diaconu, a reușit să transforme alegerile locale dintr-un exercițiu democratic într-un fiasco total. Conform PNL Dolj, locuitorii satului Belcinu au fost privați de dreptul lor constituțional de a vota pentru președintele Consiliului Județean, datorită absenței buletinelor de vot. O situație care nu doar că sună ca un banc prost, dar este o realitate tristă pentru democrația locală.

De parcă nu ar fi fost suficient, se pare că această gafă nu a fost un incident izolat. Liberalii au descoperit că și în comuna Unirea, buletinele de vot au fost trimise într-o excursie neplanificată până la Craiova, lăsând alegătorii în așteptare. Ce era să fie o zi de sărbătoare democratică s-a transformat într-un episod de teatru absurd, unde buletinele de vot fac turism electoral neautorizat.

PNL Dolj a tras un semnal de alarmă, cerând demisia urgentă a prefectului Dan Diaconu. „Organizarea alegerilor trebuie să fie prioritatea absolută a oricărui prefect”, au declarat reprezentanții partidului. Într-adevăr, dacă un prefect nu poate asigura nici măcar buletinele de vot necesare desfășurării alegerilor, ce altceva mai poate gestiona eficient?

Este evident că Dan Diaconu a demonstrat o incapacitate flagrantă de a-și îndeplini atribuțiile. Situația de la Calopăr și Unirea nu sunt decât vârful icebergului într-o mare de incompetență administrativă. Cetățenii merită mai mult decât un spectacol de neputință organizatorică, merită un proces electoral transparent, eficient și, mai presus de toate, funcțional.

În concluzie, este clar că prefectul de Dolj și-a depășit termenul de valabilitate. Este timpul pentru o schimbare, timpul pentru un lider care poate asigura că dreptul fundamental al fiecărui cetățean de a vota este respectat. Dan Diaconu trebuie să-și asume responsabilitatea pentru acest haos electoral și să facă un pas în spate, pentru binele democrației din Dolj.

Sursa: stiricraiova.ro

Find us on

Latest articles

- Advertisement - spot_imgspot_img

Related articles

Un jurnalist kosovar îşi pierde acreditarea la Euro 2024.

Teatrul Absurdului în Fotbal: Cazul Arlind SadikuÎntr-un univers paralel unde fotbalul ar trebui să fie un simbol...

Avionul TAROM pentru sportivii români la Jocurile Olimpice: Nadia...

Simbolul Național Transformă Aeronava într-un Mesager al Performanței Într-o mișcare care pare să îmbine mândria națională cu spiritul...

Croaţia şi Albania remizează, păstrează şanse la Euro 2024

Teatru Absurd în Meciul de Fotbal: Albania vs CroațiaÎntr-o demonstrație de fotbal care pare desprinsă din scenariile...

Cupe europene – echipele româneşti au aflat adversarele din...

Ruleta Europeană: Echipele Românești și Destinele lor în Cupele EuropeneÎntr-un spectacol de tragere la sorți ce a...

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100...

David Popovici, Fulgerul Apelor în Finala de la Belgrad Într-un spectacol de viteză și tehnică, David Popovici a...

Dinamo Bucureşti l-a adus pe Raul Opruţ.

Caruselul Fotbalistic: Raul Opruț, Noua Piesă în Puzzle-ul Dinamo Într-o lume a fotbalului unde loialitatea pare să fie...