miercuri
iunie, 19

Vineri începe Campionatul European de atletism de la Roma.

Featured in:

Capitala Italiei este pregătită să devină nucleul atletismului continental cu ocazia Campionatelor Europene de Atletism din 2024, care vor avea loc între 7 şi 12 iunie pe Stadio Olimpico. Acest eveniment va servi drept un prilej de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Vineri începe Campionatul European de atletism de la Roma Cele mai strălucitoare stele ale atletismului european se vor reuni la Roma, în prezenţa a 9 campioni de la ultimele Campionate Mondiale de la Budapesta 2023 şi a 13 campioni olimpici de la Tokyo 2020. Printre numele mari ale evenimentului se numără alergătorul italian şi „moştenitorul lui Bolt”, Marcell Jacobs, olimpica ucraineană la săritura în înălţime, Yaroslava Mahuchikh, Armand Duplantis, specialistul în săritura cu prăjina, sau olandeza Femke Bol şi triplusaltista spaniolă, Ana Peleteiro.

Campionatele Europene de la Roma vor fi o ocazie pentru sportivii continentali de a-şi pune la punct forma fizică şi de a se întrece între ei înainte de marele eveniment olimpic. Pentru mulţi dintre ei, acest eveniment va servi ca un test pentru a-şi măsura performanţele şi a-şi ajusta strategiile pentru Paris 2024. Diferitele discipline ale atletismului vor fi prezente în Cizmă, cu o atenţie deosebită pentru probele de sprint, fond, lungime, sărituri şi aruncări. Printre cele mai aşteptate competiţii se numără proba masculină de 100 de metri, unde se aşteaptă un duel epic între Jacobs şi britanicul Zharnel Hughes, finala feminină de săritură în înălţime, cu campioana olimpică Iaroslava Mahuchikh ca principală favorită, şi proba masculină de 3.000 de metri obstacole, unde campionul mondial şi olimpic, marocanul Soufiane El Bakkali, va încerca să îşi apere titlul.

Merită amintit că la acest Campionat European vor fi prezenţi şi campioni olimpici de la Tokyo 2020, precum Pedro Pichardo (triplu salt), Wojciech Nowicki (aruncarea ciocanului masculin), Malaika Mihambo (săritura în lungime) şi Anita Wlodarczyk (aruncarea ciocanului feminin). Există, de asemenea, o serie de puncte de interes de urmărit în zilele următoare. Printre marile noutăţi se numără debutul în echipa naţională a Spaniei a triplusaltistului Jordan Díaz şi a aruncătorului de suliţă Yulenmis Aguilar, ambii autorizaţi de World Athletics să reprezinte Spania.

De asemenea, elveţianul Roman Ehammer revine la Roma, la fel ca şi francezul Kevin Mayer, de două ori medaliat cu argint la Jocurile Olimpice. Mayer speră să câştige aurul la Jocurile de acasă, dacă va reuşi mai întâi să obţină calificarea la Roma. Italianul Leonardo Fabbri, din ţara gazdă, încearcă să devină al doilea aruncător de greutate european din istorie care să treacă de 23 de metri, după ce a depăşit deja 22 de metri în acest sezon. Una dintre cele mai atractive staruri ale campionatelor va fi, fără îndoială, carismaticul Gianmarco Tamberi, din ţara gazdă, care încearcă să cucerească din nou Olimpul săriturii în înălţime.

Sursa: Mediafax

Find us on

Latest articles

- Advertisement - spot_imgspot_img

Related articles

Un jurnalist kosovar îşi pierde acreditarea la Euro 2024.

Teatrul Absurdului în Fotbal: Cazul Arlind SadikuÎntr-un univers paralel unde fotbalul ar trebui să fie un simbol...

Avionul TAROM pentru sportivii români la Jocurile Olimpice: Nadia...

Simbolul Național Transformă Aeronava într-un Mesager al Performanței Într-o mișcare care pare să îmbine mândria națională cu spiritul...

Croaţia şi Albania remizează, păstrează şanse la Euro 2024

Teatru Absurd în Meciul de Fotbal: Albania vs CroațiaÎntr-o demonstrație de fotbal care pare desprinsă din scenariile...

Cupe europene – echipele româneşti au aflat adversarele din...

Ruleta Europeană: Echipele Românești și Destinele lor în Cupele EuropeneÎntr-un spectacol de tragere la sorți ce a...

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100...

David Popovici, Fulgerul Apelor în Finala de la Belgrad Într-un spectacol de viteză și tehnică, David Popovici a...

Dinamo Bucureşti l-a adus pe Raul Opruţ.

Caruselul Fotbalistic: Raul Opruț, Noua Piesă în Puzzle-ul Dinamo Într-o lume a fotbalului unde loialitatea pare să fie...