vineri
iunie, 21

Petru Becheru va contesta alegerea primarului la Craiova.

Featured in:

Petru Becheru, cunoscut pentru acțiunile sale în instanță împotriva instituțiilor care au refuzat să comunice date publice, spune că va contesta alegerile locale din 9 iunie. Nu pe toate, ci pe cele privind alegerea primarului Municipiului Craiova, al Sectorului 1 și a primarului general al Capitalei. La pachet va fi și alegerea președintelui Consiliului Județean Dolj.

”La fel ca și acum patru ani, consider că primarul ales într-un singur tur de scrutin în care nu a luat peste 50% din voturi nu este reprezentativ pentru localitate, la fel cum Constituția României nu acceptă un președinte ales cu sub 50% din voturi. Electoratul candidaților onești este fragmentat între candidații buni, iar cei mizerabili reușesc ca în primul tur să strângă mai mulți decât fiecare candidat onest. Motivația va fi copy-paste după cea de acum 4 ani, când am contestat alegerile de la Primăria Craiova. În acea contestație, Tribunalul Dolj a admis cererea mea de sesizare a Curții Constituționale a României referitoare la alegerile într-un singur tur, însă, nici până, după patru ani, CCR nu a luat o decizie”, a declarat, pentru Știri Craiova, Petru Becheru.

La alegerile din anul 2020, el a contestat validarea mandatului câștigat de Olguța Vasilescu, susținând că 65% din voturi au fost contra ei. Și jurământul depus de primar a fost atacat în instanță de avocatul Lucian Săuleanu, fost decan al Baroului Dolj și fost consilier local din partea USR. Becheru a fost intervenient în acest dosar.

În prezent, pe rolul Tribunalului Dolj se judecă cererea Olguței Vasilescu ca Becheru să-i plătească, între altele, salariile pe care susține că nu le-a putut încasa pentru că nu și-a putut exercita funcția în perioada în care s-a judecat contestația. Întreaga sumă pe care primarul în funcție o pretinde de la Petru Becheru este de aproape 100.000 de euro.

Întrebat de ce anunță că va contesta alegerile și dacă a luat în calcul că poate fi acționat din nou în justiție, Becheru susține că așa poate va ”dezmorți mizeria de pseudocampanie de fațadă” și că își va face ”autodenunț”: ”Ca să nu am vorbe la dosarul prin care Olguța vrea să iasă din sărăcie pe spatele meu, o să-mi fac singur autodenunț de pe acum că voi contesta din nou alegerile. O să vedem daca și Clocotilda sau Nicușor Plicușor mă vor da și ei în judecată”.

Petru Becheru mai spune că are și un model de contestație, pe care orice cetățean nemulțumit să-l poată folosi pentru a contesta alegerea primarului în localitatea lui.

Sursa: stiricraiova.ro

Find us on

Latest articles

- Advertisement - spot_imgspot_img

Related articles

Pediatria Spitalului Filantropia a fost dotată cu 25 de...

Caritate sau Strategie de Marketing? Analiza Donației Fundației Ronald McDonaldÎntr-o lume ideală, spitalele ar trebui să fie...

Euro 2024: Belgia vs. România arbitrată de arbitrul finalei...

Scena Europeană: Un Arbitraj de Anvergură la Euro 2024Când vorbim despre fotbal, nu doar jucătorii sunt în...

Parada fanilor la Köln – Suporterii români vor scanda...

Parada Fanilor la Köln: O Manifestare de Unitate și Pasiune Unul dintre cele mai așteptate evenimente pentru suporterii...

Ghidul suporterului român în Köln pentru meciul România-Belgia Euro...

Un Ghid Satiric pentru Suporterii Români la KölnAh, Köln, orașul unde Domul strălucește mai puternic decât speranțele...

Spania versus Italia la Euro, meciul zilei. Anglia vrea...

Teatrul Absurdului în Fotbal: Italia vs Spania și Alte Povești EuropeneÎntr-un univers paralel unde fotbalul este mai...

István Kovács arbitrează primul meci la Euro 2024.

István Kovács, Debut la Euro 2024 Într-o atmosferă încărcată de așteptări și emoții, arbitrul român István Kovács se...