miercuri
iunie, 19

Unul din cinci fotbalişti foloseşte nicotină sau tutun.

Featured in:

Descoperirea unui obicei periculos în rândul fotbaliștilor profesioniști a trezit îngrijorări serioase în privința sănătății și performanței acestora. Un studiu comandat de Asociația Fotbaliștilor Profesioniști (PFA) a dezvăluit o realitate îngrijorătoare: unul din cinci jucători profesioniști a recunoscut utilizarea pouch-urilor cu nicotină, pliculețelor de tutun (snus) sau a ambelor produse. Aceste date, extrase dintr-o cercetare amplă efectuată de Universitatea Loughborough, care a interogat 628 de jucători masculini din Premier League și EFL, precum și 51 de jucătoare din Superliga feminină, ridică serioase semne de întrebare cu privire la impactul asupra sănătății și dependenței de nicotină în sportul de înaltă performanță.

În rândul comunității masculine din fotbal, peste jumătate dintre utilizatorii actuali au exprimat dorința de a renunța la aceste produse în următoarele 12 luni, revelând o conștientizare a riscurilor implicate. Este demn de menționat că majoritatea jucătorilor optează pentru pouch-uri de nicotină, care sunt produse legale și fără tutun, deși termenul „snus” este frecvent utilizat pentru a le descrie, poate din cauza unei familiarități anterioare cu produsele pe bază de tutun.

Studiul evidențiază o alarmantă rată a încercării acestor produse, cu doi din cinci jucători experimentând cel puțin o dată cu pouch-ul, ceea ce arată o penetrare profundă a acestui obicei în cultura fotbalistică. Mai îngrijorător este raportul privind dependența de nicotină, marcând o diferență între jocul masculin (53%) și cel feminin (73%), ceea ce indică diferențe potențial semnificative în răspunsul la nicotină între sexe.

Deosebit de relevant este angajamentul PFA de a folosi aceste constatări pentru a informa și îmbunătăți programele de bunăstare și protecție oferite jucătorilor. Într-o lume a sportului profesionist unde performanța este supusă unei presiuni constante, acest studiu subliniază necesitatea unei abordări prudente și conștiente în gestionarea sănătății și bunăstării jucătorilor. Inițiativa PFA de a facilita schimbul de cunoștințe cu echipele medicale ale cluburilor privind utilizarea snus-ului în fotbal marchează un pas important către conștientizarea și combaterea acestei probleme.

În concluzie, acest studiu aruncă o lumină asupra unui aspect adesea neglijat al vieții sportivilor profesioniști, arătând că lupta pentru excelență nu se desfășoară doar pe teren, ci include și gestionarea complexă a sănătății și a obiceiurilor personale. Adoptarea unor măsuri bazate pe dovezi pentru a aborda aceste probleme reflectă o abordare matură și responsabilă necesară în sportul profesional modern.

Sursa: Mediafax

Find us on

Latest articles

- Advertisement - spot_imgspot_img

Related articles

Un jurnalist kosovar îşi pierde acreditarea la Euro 2024.

Teatrul Absurdului în Fotbal: Cazul Arlind SadikuÎntr-un univers paralel unde fotbalul ar trebui să fie un simbol...

Avionul TAROM pentru sportivii români la Jocurile Olimpice: Nadia...

Simbolul Național Transformă Aeronava într-un Mesager al Performanței Într-o mișcare care pare să îmbine mândria națională cu spiritul...

Croaţia şi Albania remizează, păstrează şanse la Euro 2024

Teatru Absurd în Meciul de Fotbal: Albania vs CroațiaÎntr-o demonstrație de fotbal care pare desprinsă din scenariile...

Cupe europene – echipele româneşti au aflat adversarele din...

Ruleta Europeană: Echipele Românești și Destinele lor în Cupele EuropeneÎntr-un spectacol de tragere la sorți ce a...

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100...

David Popovici, Fulgerul Apelor în Finala de la Belgrad Într-un spectacol de viteză și tehnică, David Popovici a...

Dinamo Bucureşti l-a adus pe Raul Opruţ.

Caruselul Fotbalistic: Raul Opruț, Noua Piesă în Puzzle-ul Dinamo Într-o lume a fotbalului unde loialitatea pare să fie...