joi
iunie, 20

Dezvoltarea comunei Măceșu de Sus de la catedră la primărie.

Featured in:

De la catedră, la primărie, pentru dezvoltarea comunei Măceșu de Sus

După ce a educat generații întregi de elevi, Adrian Segărceanu vrea să predea comunității o lecție despre administrație responsabilă. Comuna Măceșu de Sus este administrată de foarte mulți ani fără nicio responsabilitate față de cetățeni. Investițiile care s-au făcut au fost de mântuială, astfel că nici drumurile nu sunt bine asfaltate, nici apa de la robinete nu este potabilă, iar investițiile în educație au lipsit cu desăvârșire. Alegerile din 9 iunie trebuie să aducă schimbarea, pentru binele întregii comunități.

Adrian Segărceanu a fost toată viața cadru didactic și, timp de 17 ani, director al Școlii Gimnaziale din Măceșu de Sus. Ca învățător, a oferit educație pentru generații întregi de elevi, iar ca director s-a preocupat de asigurarea unor condiții mai bune de învățare pentru toți copiii din localitate. „Mi-a plăcut să lucrez cu copiii și să le deschid calea către lume. Apoi am devenit director al școlii și mi-am dorit să rămână ceva în urma mea. Am atras fonduri de la Ministerul Educației și, în 2006, clădirea școlii a trecut printr-un proces amplu de modernizare. Atunci a fost refăcut acoperișul, a fost schimbată tâmplăria și am achiziționat mobilier nou pentru toate clasele. De atunci și până azi nu s-a mai făcut nicio investiție importantă, de aceea, una dintre dorințele mele este ca, în calitate de primar, să direcționez fonduri pentru modernizarea clădirilor în care funcționează școala și grădinița. Avem pentru cine să facem aceste investiții. Elevii școlii noastre au avut, an de an, procent de promovabilitate a testărilor naționale de 100%,” explică Adrian Segărceanu, candidat la funcția de primar al comunei Măceșu de Sus.

Investiții pentru o viață socială mai bogată

Una dintre marile probleme ale localității o reprezintă faptul că sistemul de alimentare cu apă al comunei nu asigură apă potabilă. „Este un proiect care a fost făcut prost încă de la început, iar acum plătim cu toții amenzile pe care Primăria Măceșu de Sus le încasează pentru faptul că apa nu îndeplinește condițiile de calitate pentru a putea fi băută. Soluții sunt și le voi aplica atunci când voi ajunge la Primărie. Este necesară forarea unui puț nou la care să fie conectată rețeaua de alimentare cu apă. În plus, fântânițele stradale trebuie reparate și reamenajate pentru a deveni funcționale. Odată finalizată rețeaua de alimentare cu apă, trebuie demarat proiectul construirii rețelei de canalizare. Nu se poate ca o comună europeană să nu asigure populației minimul de utilități,” declară Adrian Segărceanu.

Comunitatea are nevoie și de investiții pentru o viață socială mai bogată. De aceea, Adrian Segărceanu dorește să demareze reabilitarea infrastructurii culturale și sportive a localității. „Consider că este importantă reabilitarea și dotarea căminului cultural din Măceșu de Sus, dar și înființarea unui ansamblu de dansuri populare, care să mențină vie legătura tinerilor cu tradițiile și obiceiurile oltenești. De asemenea, baza sportivă trebuie modernizată și repusă în valoare pentru desfășurarea antrenamentelor, dar și a micilor competiții locale. În plus, tot pentru o viață de calitate a locuitorilor din Măceșu de Sus, îmi doresc să accesez o finanțare pentru transformarea unui heleșteu insalubru într-o bază de agrement,” explică Adrian Segărceanu, candidat la funcția de primar, din partea PSD Dolj.

Cu o viziune de formator de oameni educați și cu o pregătire profesională desăvârșită, Adrian Segărceanu este omul care va schimba fața comunei Măceșu de Sus. CE ÎMI PROPUN:

Reabilitarea și dotarea căminului cultural

Înființarea unui ansamblu folcloric

Modernizarea bazei sportive

Modernizarea Școlii Gimnaziale și a Grădiniței Măceșu de Sus

Reabilitarea și redeschiderea fântânilor stradale

Construirea unei capele în curtea bisericii

Modernizarea trotuarelor și amenajarea spațiilor verzi

Construire bază de agrement în zona heleșteului

Crearea de noi locuri de muncă

Reabilitare seismică

PROFIL DE CANDIDAT

Adrian Segărceanu are 51 de ani și și-a petrecut cea mai mare parte din viață în învățământul primar. Este dublu licențiat în Filosofie și Sociologie, dar și în Educație Fizică și Sport și este absolvent al masterului de Management organizațional și resurse umane. Cu o astfel de pregătire profesională, la catedră a reușit să ajute și să inspire zeci de generații de elevi. În perioada când a fost director al Școlii Gimnaziale din Măceșu de Sus, s-a dedicat atragerii de proiecte și de finanțări care să susțină un act educațional de calitate pentru toți elevii. A decis însă să își folosească întreaga experiență acumulată, inclusiv în atragerea de fonduri europene, pentru a administra cu responsabilitate întreaga comună. Oferta sa electorală este centrată pe o viață de calitate pentru toți locuitorii din Măceșu de Sus. Adrian Segărceanu, candidat PSD Măceșu de Sus

Adrian Segărceanu, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Măceșu de Sus: „Pe 9 iunie, vin la Primăria Măceșu de Sus! Sunt Adrian Segărceanu, învățător și fost director al Școlii Gimnaziale Măceșu de Sus. Am decis să fiu cel care ia atitudine în fața unei administrații care își ignoră cetățenii, care a uitat pe cine trebuie să reprezinte și în slujba cui trebuie să muncească. Primăria nu este o moșie proprie, este locul din care începe dezvoltarea și binele unei comunități. Cu toții avem nevoie să fim tratați cu respect și cu garanția că localitatea noastră se îndreaptă pe drumul cel bun. Îmi asum ca, din această vară, să fiu cel care găsește cel mai bun drum pentru Măceșu de Sus. Am alături de mine cea mai puternică echipă! Claudiu Manda, președintele organizației Partidului Social Democrat Dolj, și Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, sunt oamenii alături de care pornesc pe calea către mai bine. Votul dumneavoastră va contribui la succesul nostru, al cetățenilor simpli. Împreună cu dumneavoastră vom transforma comuna Măceșu de Sus! Ne vedem pe 9 iunie la urne, pentru a aduce schimbarea și bunăstarea!”

Comandat de PSD Dolj, executat de CIA RAM PRESS SRL-D, CUI mandatar financiar 21240002.

Sursa: [https://stiricraiova.ro/2024/05/25/de-la-catedra-la-primarie-pentru-dezvoltarea-comunei-macesu-de-sus/](https://stiricraiova.ro/2024/05/25/de-la-catedra-la-primarie-pentru-dezvoltarea-comunei-macesu-de-sus/)

Find us on

Latest articles

- Advertisement - spot_imgspot_img

Related articles

Un jurnalist kosovar îşi pierde acreditarea la Euro 2024.

Teatrul Absurdului în Fotbal: Cazul Arlind SadikuÎntr-un univers paralel unde fotbalul ar trebui să fie un simbol...

Avionul TAROM pentru sportivii români la Jocurile Olimpice: Nadia...

Simbolul Național Transformă Aeronava într-un Mesager al Performanței Într-o mișcare care pare să îmbine mândria națională cu spiritul...

Croaţia şi Albania remizează, păstrează şanse la Euro 2024

Teatru Absurd în Meciul de Fotbal: Albania vs CroațiaÎntr-o demonstrație de fotbal care pare desprinsă din scenariile...

Cupe europene – echipele româneşti au aflat adversarele din...

Ruleta Europeană: Echipele Românești și Destinele lor în Cupele EuropeneÎntr-un spectacol de tragere la sorți ce a...

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100...

David Popovici, Fulgerul Apelor în Finala de la Belgrad Într-un spectacol de viteză și tehnică, David Popovici a...

Dinamo Bucureşti l-a adus pe Raul Opruţ.

Caruselul Fotbalistic: Raul Opruț, Noua Piesă în Puzzle-ul Dinamo Într-o lume a fotbalului unde loialitatea pare să fie...