miercuri
iunie, 19

Stejarii antreneaza cu echipa Frantei la Marcoussis.

Featured in:

Naţionala de rugby a României va susţine un antrenament comun cu echipa Franţei, pe 22 iunie la Centru Naţional de Rugby de la Marcoussis, locul unde se pregătesc toate reprezentativele de rugby ale Cocoşilor. Antrenamentul va fi deschis publicului, mai multe detalii urmând să fie anunţate.

Stejarii vor efectua un antrenament comun cu echipa Franţei la Marcoussis Ambele echipe naţionale se pregătesc pentru meciurile pe care le vor disputa în cadrul Turneului de vară, Stejarii urmând să facă un turneu de două săptămâni în America de Nord unde vor întâlni Statele Unite ale Americii (05 iulie – Chicago) şi Canada (12 iulie – Ottawa), iar Franţa va întâlni într-un turneu în America de Sud, Argentina (6 şi 13 iulie) şi Uruguay (10 iulie). Naţionala de rugby a României se va afla la Marcoussis între 21-23 iunie.

„Astăzi, când se împlinesc 34 de ani de la victoria României contra Franţei de la Auch suntem bucuroşi să anunţăm acest antrenament comun cu naţionala Cocoşilor. Este un lucru extraordinar pentru noi să ne putem antrena cu Franţa. Lucrăm intens să reînnodăm o tradiţie veche care a adus multe beneficii rugbyului românesc. Turneul din America de Nord le va oferi jucătorilor români noi şanse de a concura la cel mai înalt nivel cu echipe puternice. Este important pentru echipa noastră tânără să evolueze în cat mai multe astfel de meciuri, astfel încât staff-ul să poată avea la dispoziţie, anul viitor, cel mai bun lot disponibil pentru calificările de la Cupa Mondială din 2027”, a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

„Acest antrenament cu adversar, organizat pentru a răspunde nevoii de un antrenament colectiv, reprezintă în egală măsură o oportunitate preţioasă de a reînnoi legăturile cu Federaţia Română de Rugby, care pregăteşte şi ea, la rândul ei, turneul din luna iulie în America de Nord. Această. colaborare reîntăreşte angajamentul nostru de a susţine şi de a dezvolta relaţiile internaţionale în lumea rugbyului.”, a declarat Jean-Marc Lhermet, vice-preşedintele Federaţiei Franceze de Rugy, responsabil de înalta performanţă şi oficiali de meci.

În cadrul Turneului de vară, România va întâlni în primul meci echipa Statelor Unite ale Americii. Meciul este programat la Chicago pe 5 iulie pe Seatgeek Stadium. Cele două echipe s-au întâlnit şi anul trecut, în luna august, la Bucureşti, în primul meci de pregătire pe care Stejarii l-au avut în vederea participării la Cupa Mondială de rugby. Atunci, oaspeţii s-au impus cu 31-17. Cele două reprezentative îşi vor disputa şi Pershing Cup, trofeul pus la bătaie de Federaţia Română de Rugby din 2014, în amintirea partidei disputate la Olimpiada Militară, “Jocurile InterAliate”, organizată în 1919 de comandantul şef al Forţei Expediţionare Americane, Generalul John Joseph Pershing, pentru a marca sfârşitul Primului Război Mondial. Un meci cu un statut special având în vedere că în acest an se aniversază o sută de ani de la prima medalie olimpică obţinută de sportul românesc, prin echipa de rugby, bronz, în competiţia de la Paris din 1924, România jucând chiar cu SUA.

În al doilea meci al verii, Stejarii vor întâlni Canada, pe 12 iulie la Ottawa, pe TD Place Stadium. Cele două reprezentative s-au întâlnit ultima dată în 2017, tot într-un meci test, în cadrul unui turneu internaţional pe care România l-a făcut, partida disputată la Edmonton fiind câştigată de Stejari cu 25-9.

Sursa: Mediafax

Find us on

Latest articles

- Advertisement - spot_imgspot_img

Related articles

Un jurnalist kosovar îşi pierde acreditarea la Euro 2024.

Teatrul Absurdului în Fotbal: Cazul Arlind SadikuÎntr-un univers paralel unde fotbalul ar trebui să fie un simbol...

Avionul TAROM pentru sportivii români la Jocurile Olimpice: Nadia...

Simbolul Național Transformă Aeronava într-un Mesager al Performanței Într-o mișcare care pare să îmbine mândria națională cu spiritul...

Croaţia şi Albania remizează, păstrează şanse la Euro 2024

Teatru Absurd în Meciul de Fotbal: Albania vs CroațiaÎntr-o demonstrație de fotbal care pare desprinsă din scenariile...

Cupe europene – echipele româneşti au aflat adversarele din...

Ruleta Europeană: Echipele Românești și Destinele lor în Cupele EuropeneÎntr-un spectacol de tragere la sorți ce a...

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100...

David Popovici, Fulgerul Apelor în Finala de la Belgrad Într-un spectacol de viteză și tehnică, David Popovici a...

Dinamo Bucureşti l-a adus pe Raul Opruţ.

Caruselul Fotbalistic: Raul Opruț, Noua Piesă în Puzzle-ul Dinamo Într-o lume a fotbalului unde loialitatea pare să fie...