vineri
iunie, 21

Ministerul Culturii a alocat 3,7 milioane de lei.

Featured in:

Anul acesta, Ministerul Culturii a alocat cea mai mare sumă din istoria Festivalului Shakespeare – 3,7 milioane de lei.

La invitația PNL Dolj, Ministrul Culturii, doamna Raluca Turcan, a efectuat miercuri o vizită în Craiova. Împreună cu Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj, Nicușor Roșca și Nicolae Giugea, candidații liberali la funcțiile de președinte al Consiliului Județean Dolj și Primar al Craiovei, Raluca Turcan a vizitat șantierul de la Biblioteca Franceză “Omnia”.

Este una dintre cele mai importante investiții pe care Ministrul Culturii o face în Craiova. Lucrările costă peste 3,5 milioane de euro și cuprind refacerea tencuielilor degradate la pereți și tavane, restaurarea integrală a acoperișului, reabilitarea tâmplăriei interioare și exterioare, reabilitarea pardoselilor calde și reci și a scării interioare și restaurarea detaliată a componentelor artistice. În plus, se vor înlocui instalațiile electrice, de ventilare și climatizare, sanitare și de curenți slabi și a sistemelor antiincendiu și antiefracție.

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a declarat: ”De când am ajuns ministru am încercat să demarez investiții noi în clădirile de patrimoniu, pentru că aici trebuie intervenit imediat. Acolo unde investițiile erau deja demarate, am pus presiune pe constructori. Aici, la Biblioteca “Omnia”, termenul de finalizare a investiției este martie 2025, dar în urma discuțiilor cu firma cel mai probabil va fi devansat pentru septembrie-octombrie 2024”.

Vizita a continuat la Teatrul Național ”Marin Sorescu”, un alt obiectiv care aparține de Ministerul Culturii și care va intra în reabilitare. Este vorba despre o investiție de 18 milioane de euro.

”Este o clădire simbol a Craiovei și ne dorim să fie restaurată. Pe 18 mai s-a finalizat procedura DALI și, în momentul în care toate autorizațiile sunt gata, spre finalul anului, se poate intra în teren”, a menționat Raluca Turcan.

Ministrul Culturii a mai spus că anul acesta Festivalul Shakespeare a fost finanțat de minister cu suma de 3,7 milioane de lei.

”Este un proiect al Ministerului Culturii și este cea mai mare finanțare pe care festivalul a primit-o până acum” a subliniat ministrul Culturii.

În continuarea programului a avut loc o întâlnire cu oamenii de cultură din Dolj în cadrul căreia a fost prezentat programul PNL în domeniul culturii pentru Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj.

Nicolae Giugea, candidatul PNL la funcția de Primar al Craiovei, a afirmat:

”Pentru PNL, cultura este unul dintre obiectivele esențiale care modelează și construiesc o societate. De aceea, în programul meu pentru Craiova, investițiile în cultură ocupă un loc important. Este vorba despre înființarea unui Muzeu al Tradițiilor Oltenești în cadrul căruia să funcționeze și ansamblul Maria Tănase. De asemenea, vreau ca Primăria să cumpere clădirea în care au funcționat Băile Publice și transformarea ei în spațiu expozițional și ateliere pentru artiștii plastici”.

În plus, programul lui Nicole Giugea prevede transformarea Teatrului de Copii și Tineret ”Colibri” în Teatrul Municipal ”Amza Pellea” cu două secții – secția de copii și tineret ”Alexandra și Horia Davidescu” și secția pentru adulți, și transformarea Casei de Cultură „Traian Demetrescu“ în Centrul de Proiecte Culturale „Traian Demetrescu“. Centrul de Proiecte ar urma să funcționeze pe modelul ARCUB-ului și va permite accesarea de fonduri guvernamentale (AFCN) sau europene (Europa Creativă) pentru proiecte culturale.

Candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, Nicușor Roșca a declarat:

”În programul meu pentru CJ Dolj am inclus sprijinul sectorului cultural independent, prin lansarea de apeluri de proiecte către ONG urile care activează în acest domeniu. Consiliul Judeţean trebuie să ajute cultura, să sprijine financiar atât teatrele, cât şi muzeele, aici este vorba şi de istoria noastră. Un rol important îl vor avea și manifestările culturale, care cresc vizibilitatea și prestigiul județului nostru”.

Sursa: stiricraiova.ro

Find us on

Latest articles

- Advertisement - spot_imgspot_img

Related articles

Pediatria Spitalului Filantropia a fost dotată cu 25 de...

Caritate sau Strategie de Marketing? Analiza Donației Fundației Ronald McDonaldÎntr-o lume ideală, spitalele ar trebui să fie...

Euro 2024: Belgia vs. România arbitrată de arbitrul finalei...

Scena Europeană: Un Arbitraj de Anvergură la Euro 2024Când vorbim despre fotbal, nu doar jucătorii sunt în...

Parada fanilor la Köln – Suporterii români vor scanda...

Parada Fanilor la Köln: O Manifestare de Unitate și Pasiune Unul dintre cele mai așteptate evenimente pentru suporterii...

Ghidul suporterului român în Köln pentru meciul România-Belgia Euro...

Un Ghid Satiric pentru Suporterii Români la KölnAh, Köln, orașul unde Domul strălucește mai puternic decât speranțele...

Spania versus Italia la Euro, meciul zilei. Anglia vrea...

Teatrul Absurdului în Fotbal: Italia vs Spania și Alte Povești EuropeneÎntr-un univers paralel unde fotbalul este mai...

István Kovács arbitrează primul meci la Euro 2024.

István Kovács, Debut la Euro 2024 Într-o atmosferă încărcată de așteptări și emoții, arbitrul român István Kovács se...