miercuri
iunie, 19

Florentin Panduru nu ratează nicio sursă de finanțare.

Featured in:

Florentin Panduru, primarul care nu ratează nicio sursă de finanțare pentru dezvoltarea comunei Urzicuța.
„Am accesat tot ce se putea. Am luat toți banii și am făcut cea mai frumoasă comună din Dolj. Nu îmi lipsește nimic pe partea de investiții“
Florentin Panduru candidează pentru al doilea mandat ca primar în fruntea comunei Urzicuța. Edilul local își dorește să continue numeroasele proiecte pe care le-a implementat de când administrează localitatea.
„Mă bucur de o simpatie și susținere enormă din partea localnicilor. Și eu țin foarte mult la ei. Pentru ei fac tot ce fac și îmi doresc să continui. Am sprijin uriaș din partea liderilor Partidului Social Democrat, Claudiu Manda, Cosmin Vasile. Fără ei nu aș fi putut să realizez toate astea și să am o comună cum nu e alta în Dolj. Le mulțumesc că, încă de la început, au fost alături de mine și au avut griă ca toate proiectele pe care eu le-am accesat să fie susținute“, a declarat Florentin Panduru.

Peste 12 milioane de euro accesate pentru investiții în Urzicuța Florentin Panduru este învățător la bază. Nu a avut niciun contact cu administrația publică până să devină primar. Edilul povestește cum, în primele săptămâni ale mandatului, a stat și a citit în continuu pentru a întelege termenii și a desluși cum funcționează lucrurile într-o Primărie. De aici, până la a deveni campion la atragerea de fonduri europene, nu a fost nevoie decât de un singur lucru: ambiția. La patru ani de la numire, comuna Urzicuța este complet transformată și modernizată. Peste 12 milioane de euro a accesat actualul primar din fonduri europene pentru investiții care au transformat comuna într-o localitate europeană.

Apometre inteligente pe bază de cartelă pentru fiecare localnic
„Am accesat tot ce se putea. Am în comună tot ce îmi trebuie, apă, canal, străzi asfaltate, parcuri frumoase, iluminat modern, în curând vine și gazul. Și toate astea le-am făcut cu echipa mea din Primărie. Lucrez cu 15 funcționari, jumătate din necesar, pentru că restul au ieșit la pensie și nu am reușit să facem noi angajări. Canalizare pe 5,6 km pe vaccum și niste camere de supraveghere, atât am recepționat când am venit ca primar. Canalizarea nu era funcțională, oamenii nu erau racordați pentru că erau costurile foarte mari. Am depus un proiect pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“, în valoare de 250.000 de euro, pentru 173 de racorduri, proiect care a fost aprobat și astfel am reușit să îi scutim pe oameni de o cheltuială destul de mare“, a adăugat actualul primar.

Singura comună cu fose septice
Florentin Panduru este singurul primar din Dolj care a depus și are aprobat un proiect important pentru Urzica Mare. Toate gospodăriile din sat vor beneficia de fose septice pe domeniul public sau la limita proprietății, unde să poată fi vidanjate. Proiectul este în faza de licitație, are o valoare de 1 milion de euro, și presupune amenajarea unor fose septice de 5000 de litri.
„Am implementat în Urzicuța foarte multe proiecte importante, în cei patru ani de mandat, și cu siguranță pe multe dintre ele nu aș fi reușit să le duc la bun sfârșit dacă nu aș fi avut sprijinul liderilor din PSD. Vorbesc aici de Claudiu Manda, de Cosmin Vasile, Lia Olguța Vasilescu, cei la care, de fiecare dată când am mers cu solicitări de investiții, nu au zis niciodată că nu se poate, ci au făcut tot posibilul ca noi, cei din Dolj, să primim primii ce e mai bun și tot ce avem nevoie. Le sunt recunoscător, în numele localnicilor din Urzicuța, pentru tot ceea ce am realizat și pentru felul în care ne susțin. Comuna arată ca o localitate europeană, fără să exagerez. Avem tot ce ne trebuie și nu pot decât să mă bucur de asta“, a mai spus candidatul PSD.

Excursii pentru copii și pachete cu alimente pentru localnici
Actualul primar și candidatul PSD pentru un nou mandat, Florentin Panduru, a avut întotdeauna grijă de problemele oamenilor din comună și a profitat de fiecare oportunitate apărută ca să îi sprijine și să le ofere bucurii. Așa se face că, de două ori pe an, prin eforturile Consiliului Local, elevii din Urzicuța merg în excursie la munte și la mare.
De asemenea, copiii din localitate primesc în fiecare an, de mai bine de patru ani, pachete cu alimente și haine, printr-un parteneriat al Primăriei Urzicuța cu o asociație din Germania, deschis la inițiativa actualului primar.

Sursa: [https://stiricraiova.ro/2024/05/23/florentin-panduru-primarul-care-nu-rateaza-nicio-sursa-de-finantare-pentru-dezvoltarea-comunei-urzicuta/](https://stiricraiova.ro/2024/05/23/florentin-panduru-primarul-care-nu-rateaza-nicio-sursa-de-finantare-pentru-dezvoltarea-comunei-urzicuta/)

Find us on

Latest articles

- Advertisement - spot_imgspot_img

Related articles

Un jurnalist kosovar îşi pierde acreditarea la Euro 2024.

Teatrul Absurdului în Fotbal: Cazul Arlind SadikuÎntr-un univers paralel unde fotbalul ar trebui să fie un simbol...

Avionul TAROM pentru sportivii români la Jocurile Olimpice: Nadia...

Simbolul Național Transformă Aeronava într-un Mesager al Performanței Într-o mișcare care pare să îmbine mândria națională cu spiritul...

Croaţia şi Albania remizează, păstrează şanse la Euro 2024

Teatru Absurd în Meciul de Fotbal: Albania vs CroațiaÎntr-o demonstrație de fotbal care pare desprinsă din scenariile...

Cupe europene – echipele româneşti au aflat adversarele din...

Ruleta Europeană: Echipele Românești și Destinele lor în Cupele EuropeneÎntr-un spectacol de tragere la sorți ce a...

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100...

David Popovici, Fulgerul Apelor în Finala de la Belgrad Într-un spectacol de viteză și tehnică, David Popovici a...

Dinamo Bucureşti l-a adus pe Raul Opruţ.

Caruselul Fotbalistic: Raul Opruț, Noua Piesă în Puzzle-ul Dinamo Într-o lume a fotbalului unde loialitatea pare să fie...