joi
iunie, 20

Generația de Aur se pregătește pentru ultimul meci. Alarmă în tabăra tricolorilor: Răducioiu, accidentat.

Featured in:

Meciul de adio al celei mai de succes naţionale de fotbal din istoria României, locul 5 la Cupa Mondială din SUA 1994, este programat sâmbătă seară, pe Arena Naţională, de la ora 20.30, urmând să se dispute cu 55.000 de oameni în tribune.

Fotbaliştii care au adus gloriei României, urcând naţionala până pe locul 5 în lume la World Cup SUA 1994, au efectuat astăzi penultimul antrenament înaintea marelui eveniment de sâmbătă seară. Şedinţa de pregătire a avut loc, ca de obicei, pe stadionul de lângă Arcul de Triumf din Bucureşti. Mâine, la prânz, va avea loc ultimul antrenament al tricolorilor. Suntem asiguraţi la portari La mişcarea de astăzi au fost prezenţi Stelea, Prunea şi Preda, cei trei portari prezenţi la turneul final, plus antrenorul lor de portari, Ţeţe Moraru.

Iar ca jucători de câmp – Gică Hagi, Gică Popescu, Ion Vlădoiu, Viorel Moldovan şi Florin Răducioiu, supervizaţi de medicul generaţiei, Pompiliu Popescu. Răducioiu a tras tare la şedinţa de pregătire şi a plecat acasă cu dureri musculare. „S-ar putea să nu pot juca sâmbătă. Am tras ca nebunul, cu preparatorul fizic al lui Reghecampf, şi m-am ales cu probleme serioase”, ne-a spus Răducioiu. Fotbalistul lansat de Dinamo a fost autor a 5 goluri la Mondialul american (câte o dublă cu Columbia şi cu Suedia plus un penalty cu nordicii). După ce a lipsit cu Argentina din pricina cartonaşelor, „Marele Blond” riscă să sară şi peste meciul de adio al generaţiei sale. De la antrenament, Gabi Balint, unul dintre secunzii lui Anghel Iordănescu în 1994, s-a lăsat dus acasă de o trotinetă electrică. Se ştie că „Găboajă” este un împătimit al motoarelor, folosindu-şi des motocicletele.

De la antrenament au lipsit nume grele, precum Hagi, Petrescu, Mihali, Belodedici, Selymes, Munteanu, Lupescu, Moldovan, Ilie Dumitrescu, Lăcătuş şi Panduru. Absenţa unora este justificată, Sabău şi Gâlcă pregătind barajul pentru Conference League dintre echipele U Cluj şi CSU Craiova. Pe „Arena Naţională”, sâmbătă seară vor putea fi văzute în acţiune două Baloane de Aur, bulgarul Hristo Stoicikov şi brazilianul Rivaldo, precum şi un mare antrenor al lumii, portughezul Jose Mourinho, ultima oară la AS Roma. Lista invitaţilor putea fi mai strălucitoare, dar bugetul acţiunii nu a permis extravaganţe. „De la AC Milan vor veni Dida şi Panucci. Am vrut să-i aducem pe Maldini şi pe Totti, dar costau foarte mult”, ne-a dezvăluit, azi, Răducioiu. Marele Maldini, ultima oară oficial la AC Milan, a evoluat la Cupa Mondială din 1994, terminând pe locul 2 (Italia a pierdut finala la penalty-uri în faţa Braziliei lui Romario şi Bebeto).

Tricolorii vor avea vineri la prânz o altă acţiune publicitară în preajma „Arenei Naţionale”, ocazie cu care va fi dezvelită o poartă care va avea însemnate locurile în care s-au marcat golurile noastre la World Cup 1994.

Sursa: Mediafax

Find us on

Latest articles

- Advertisement - spot_imgspot_img

Related articles

Un jurnalist kosovar îşi pierde acreditarea la Euro 2024.

Teatrul Absurdului în Fotbal: Cazul Arlind SadikuÎntr-un univers paralel unde fotbalul ar trebui să fie un simbol...

Avionul TAROM pentru sportivii români la Jocurile Olimpice: Nadia...

Simbolul Național Transformă Aeronava într-un Mesager al Performanței Într-o mișcare care pare să îmbine mândria națională cu spiritul...

Croaţia şi Albania remizează, păstrează şanse la Euro 2024

Teatru Absurd în Meciul de Fotbal: Albania vs CroațiaÎntr-o demonstrație de fotbal care pare desprinsă din scenariile...

Cupe europene – echipele româneşti au aflat adversarele din...

Ruleta Europeană: Echipele Românești și Destinele lor în Cupele EuropeneÎntr-un spectacol de tragere la sorți ce a...

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100...

David Popovici, Fulgerul Apelor în Finala de la Belgrad Într-un spectacol de viteză și tehnică, David Popovici a...

Dinamo Bucureşti l-a adus pe Raul Opruţ.

Caruselul Fotbalistic: Raul Opruț, Noua Piesă în Puzzle-ul Dinamo Într-o lume a fotbalului unde loialitatea pare să fie...