vineri
iunie, 21

Dubla lui Haaland aduce Manchester City aproape de titlu. Stefan Ortega, eroul cetățenilor.

Featured in:

Dubla lui Erling Haaland a adus-o pe Manchester City la o distanță foarte mică de un al patrulea titlu consecutiv, fără precedent în Premier League. City a învins marţi în deplasare pe Tottenham Hotspur cu 2-0. Portarul de rezervă al cetăţenilor a fost eroul meciului, cu o intervenţie decisivă.

Dubla lui Haaland o aduce pe Manchester City la un pas de titlu. Stefan Ortega, eroul cetăţenilor Norvegianul a deschis scorul în debutul reprizei a doua şi i-a liniştit pe fanii lui City în minutele suplimentare de joc, când a transformat un penalty pentru al 27-lea său gol în campionat în acest sezon. City nu reuşise să câştige un punct sau să înscrie un gol în primele patru vizite în campionat pe noul stadion al lui Tottenham, dar a pus capăt acestui ghinion în timp util, spre bucuria suporterilor săi.

City-ul lui Pep Guardiola are 88 de puncte faţă de cele 86 ale lui Arsenal şi va avea garanţia că va deveni prima echipă care va câştiga patru titluri la rând în Anglia dacă va învinge pe West Ham United acasă, duminică, atunci când Arsenal trebuie să învingă pe Everton şi să spere la un eşec al cetăţenilor. A fost departe de a fi seara celor de la City, din perspectiva jocului presta, oamenii lui Guardiola fiind acum datori celor câteva parade cruciale ale portarului de rezervă Stefan Ortega în a doua repriză. Una dintre ele fiind aproape miraculoasă, prin care l-a bolcat pe Son Heung-min cu puţin timp înainte ca penalty-ul lui Haaland să aducă linişte şi certitudinea că cetăţenii au soarta titlului în propriile mâini.

„Astăzi a fost incredibil, caracterul. Ştim că nu a fost cel mai bun meci, dar trebuie să vorbim despre înlocuiri”, a declarat mijlocaşul lui City, Rodri. „Stefan Ortega a fost pur şi simplu incredibil, iar noi avem cel mai bun portar din lume. Ştim că nu s-a terminat încă. Avem nevoie de oamenii din spatele nostru”.

Înfrângerea a pus capăt micilor speranţe ale lui Tottenham de a termina pe locul patru şi de a se califica în Liga Campionilor, deşi a fost un rezultat aparent bine primit de unele părţi ale fanilor lor, care nu au vrut să-şi vadă echipa evitând înfrângerea şi oferind un cadou esenţial pentru câştigarea titlului marilor rivali de la Arsenal. City este acum neînvinsă în 22 de meciuri de campionat şi a arătat din nou că este maestră în a ţine pasul în cursa pentru titlu – vânând neîncetat Arsenal, care s-a dovedit mult mai rezistentă decât în duelul din sezonul trecut cu City. „Trebuie să mai câştigăm încă un meci pentru a câştiga titlul”, a spus Guardiola. „Ortega ne-a salvat, altfel Arsenal ar fi fost campioană”.

Sursa: [Mediafax](https://www.mediafax.ro/sport/dubla-lui-haaland-o-aduce-pe-manchester-city-la-un-pas-de-titlu-stefan-ortega-eroul-cetatenilor-22377593)

Find us on

Latest articles

- Advertisement - spot_imgspot_img

Related articles

Pediatria Spitalului Filantropia a fost dotată cu 25 de...

Caritate sau Strategie de Marketing? Analiza Donației Fundației Ronald McDonaldÎntr-o lume ideală, spitalele ar trebui să fie...

Euro 2024: Belgia vs. România arbitrată de arbitrul finalei...

Scena Europeană: Un Arbitraj de Anvergură la Euro 2024Când vorbim despre fotbal, nu doar jucătorii sunt în...

Parada fanilor la Köln – Suporterii români vor scanda...

Parada Fanilor la Köln: O Manifestare de Unitate și Pasiune Unul dintre cele mai așteptate evenimente pentru suporterii...

Ghidul suporterului român în Köln pentru meciul România-Belgia Euro...

Un Ghid Satiric pentru Suporterii Români la KölnAh, Köln, orașul unde Domul strălucește mai puternic decât speranțele...

Spania versus Italia la Euro, meciul zilei. Anglia vrea...

Teatrul Absurdului în Fotbal: Italia vs Spania și Alte Povești EuropeneÎntr-un univers paralel unde fotbalul este mai...

István Kovács arbitrează primul meci la Euro 2024.

István Kovács, Debut la Euro 2024 Într-o atmosferă încărcată de așteptări și emoții, arbitrul român István Kovács se...