joi
iunie, 20

Ceasurile lui Michael Schumacher, vândute cu 4 milioane de euro.

Featured in:

**Formula 1: Ceasurile lui Michael Schumacher, vândute cu aproximativ 4 milioane de euro**

La 30 de ani de la primul său titlu de campion mondial, opt dintre ceasurile de colecţie ale fostului pilot Michael Schumacher au fost vândute marţi de casa de licitaţii Christie’s din Geneva. Suma totală a depăşit 4 milioane de franci elveţieni, adică 4,1 milioane de euro.

Marţi, opt ceasuri care au aparţinut legendei Formulei 1, Michael Schumacher, inclusiv două piese unice cu referire la titlurile sale de campion mondial, au fost vândute pentru 4 milioane de franci elveţieni (4,1 milioane de euro). Vânzarea a avut loc la Geneva şi a fost organizată de casa de licitaţii Christie’s. Pilotul german de curse, care a suferit un grav accident de schi în decembrie 2013, era pasionat de ceasuri şi a strâns o colecţie vastă de-a lungul anilor.

Christie’s a precizat că două dintre ceasurile vândute marţi i-au fost dăruite de Jean Todt de Crăciun, pe vremea când Todt era şeful său de echipă la Ferrari. Unul dintre ceasuri, creat de F.P Journe, are un cadran unic în relief cu stema Ferrari şi 7 „v”, simbolizând cele şapte titluri de campion mondial de Formula 1 ale lui Michael Schumacher şi casca sa. Valoarea sa a fost estimată între 1 şi 2 milioane de franci elveţieni. În cele din urmă a fost vândut pentru 1 497 000 de franci elveţieni (1 532 928 de euro).

O serie de cinci ceasuri din colecţia F.P Journe Ruthénium au fost oferite separat la licitaţie, dar au fost achiziţionate „de acelaşi cumpărător, inclusiv setul în cutie, pentru un total de peste 1,7 milioane de franci elveţieni”, potrivit casei de licitaţii. Această colecţie, pusă în vânzare la 30 de ani de la primul titlu de campion mondial de Formula 1 al lui Michael Schumacher, în 1994, nu a fost cel mai scump lot vândut.

Un ceas de excepţie de la Patek Philippe a avut cel mai mare succes. Un Patek Philippe de epocă din 1948 a ajuns la 2 465 000 de franci elveţieni (2 524 160 de euro), „cel mai mare preţ pentru un ceas de mână vândut în această primăvară la Geneva”, potrivit Christie’s.

„Aceste rezultate demonstrează pasiunea colecţionarilor internaţionali pentru ceasurile de excepţie”, a comentat Rémi Guillemin, şeful departamentului de ceasuri de la Christie’s. „Am înregistrat o participare globală puternică, cu accent pe America”, a adăugat el.

Sursa: Mediafax

Find us on

Latest articles

- Advertisement - spot_imgspot_img

Related articles

Un jurnalist kosovar îşi pierde acreditarea la Euro 2024.

Teatrul Absurdului în Fotbal: Cazul Arlind SadikuÎntr-un univers paralel unde fotbalul ar trebui să fie un simbol...

Avionul TAROM pentru sportivii români la Jocurile Olimpice: Nadia...

Simbolul Național Transformă Aeronava într-un Mesager al Performanței Într-o mișcare care pare să îmbine mândria națională cu spiritul...

Croaţia şi Albania remizează, păstrează şanse la Euro 2024

Teatru Absurd în Meciul de Fotbal: Albania vs CroațiaÎntr-o demonstrație de fotbal care pare desprinsă din scenariile...

Cupe europene – echipele româneşti au aflat adversarele din...

Ruleta Europeană: Echipele Românești și Destinele lor în Cupele EuropeneÎntr-un spectacol de tragere la sorți ce a...

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100...

David Popovici, Fulgerul Apelor în Finala de la Belgrad Într-un spectacol de viteză și tehnică, David Popovici a...

Dinamo Bucureşti l-a adus pe Raul Opruţ.

Caruselul Fotbalistic: Raul Opruț, Noua Piesă în Puzzle-ul Dinamo Într-o lume a fotbalului unde loialitatea pare să fie...