miercuri
iunie, 19

Aston Villa ajunge pentru prima dată în Liga Campionilor.

Featured in:

Aston Villa s-a calificat pentru prima dată în Liga Campionilor, după ce rivala Tottenham Hotspur a pierdut marţi în faţa lui Manchester City. Clubul a sărbătorit marţi seara reuşita, în cadrul unor festivităţi de premiere. Clubul din Birmingham a jucat în Cupa Campionilor Europeni acum 41 de ani.

Aston Villa ajunge pentru prima dată în Liga Campionilor. Tottenham a fost singura echipă care ar fi putut să o depăşească pe Villa pe locul patru înainte de disputa londonezilor de marţi, dar acum se află la cinci puncte în spatele echipei lui Unai Emery, cu un meci rămas de disputat. Villa nu a mai ajuns în cea mai importantă competiţie a cluburilor din UEFA de când aceasta se numea Cupa Campionilor Europeni. Ultima dată au jucat în cupa europeană acum 41 de ani, în 1982-83, după ce au câştigat competiţia în sezonul precedent.

Villa a terminat pe locul doi şi patru în Premier League în 1992-93 şi, respectiv, 1995-96, dar în ambele sezoane doar primul loc a mers în Liga Campionilor. Jucătorii şi staff-ul lui Villa au organizat marţi seara, festivităţile de premiere anuale pe Villa Park şi au sărbătorit odată cu confirmarea rezultatului de pe stadionul Tottenham Hotspur. „Este o zi foarte specială”, a declarat Emery, citat de BBC Sport. „Este visul nostru, am început sezonul pentru a fi aici. Am avut accidentări, dar echipa a fost mereu concentrată. Este fantastic. Să joci în Liga Campionilor este cel mai bun lucru”.

„Nimeni nu se aştepta să fim acolo, dar am crezut în noi înşine şi am crezut în visul nostru”, a scris fundaşul Lucas Digne pe Instagram. „A fost greu, dar realizarea este uimitoare”. Mijlocaşul central Diego Carlos a adăugat: „După mai mult de patru decenii, suntem din nou în Liga Campionilor. Trăim un sezon istoric! Hai, Villa!” Fanii, inclusiv Prinţul de Wales, care a asistat la recentul meci al lui Villa cu Olympiakos, au sărbătorit şi ei vestea. „Suntem în Liga Campionilor!”, a scris acesta pe X. „Un sezon istoric şi o realizare uimitoare. Mulţumesc lui Unai, întregii echipe şi tuturor celor de la Aston Villa. Abia aştept sezonul următor”.

Aston Villa l-a numit pe managerul Emery în octombrie 2022, când Villa era pe locul 14 în Premier League, la trei puncte de zona de retrogradare. Clubul din Birmingham terminase precedentele două sezoane pe locurile 14 şi 17 şi jucase în Championship cu doar trei ani mai devreme, în 2019. Dar Emery a schimbat soarta lui Villa. Doar Manchester City, Liverpool şi Arsenal au adunat mai multe puncte în Premier League decât Villa de când spaniolul a preluat conducerea. Iar el va conduce al şaselea său club diferit în Liga Campionilor, după Valencia, Spartak Moscova, Sevilla, Paris St-Germain şi Villarreal.

Sursa: Mediafax

Find us on

Latest articles

- Advertisement - spot_imgspot_img

Related articles

Un jurnalist kosovar îşi pierde acreditarea la Euro 2024.

Teatrul Absurdului în Fotbal: Cazul Arlind SadikuÎntr-un univers paralel unde fotbalul ar trebui să fie un simbol...

Avionul TAROM pentru sportivii români la Jocurile Olimpice: Nadia...

Simbolul Național Transformă Aeronava într-un Mesager al Performanței Într-o mișcare care pare să îmbine mândria națională cu spiritul...

Croaţia şi Albania remizează, păstrează şanse la Euro 2024

Teatru Absurd în Meciul de Fotbal: Albania vs CroațiaÎntr-o demonstrație de fotbal care pare desprinsă din scenariile...

Cupe europene – echipele româneşti au aflat adversarele din...

Ruleta Europeană: Echipele Românești și Destinele lor în Cupele EuropeneÎntr-un spectacol de tragere la sorți ce a...

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100...

David Popovici, Fulgerul Apelor în Finala de la Belgrad Într-un spectacol de viteză și tehnică, David Popovici a...

Dinamo Bucureşti l-a adus pe Raul Opruţ.

Caruselul Fotbalistic: Raul Opruț, Noua Piesă în Puzzle-ul Dinamo Într-o lume a fotbalului unde loialitatea pare să fie...