miercuri
iunie, 19

Te guarda inteligenta artificiala impotriva abuzurilor online.

Featured in:

Inteligenţa artificială va proteja sportivii de abuzurile online la Paris 2024

Un nou serviciu de monitorizare bazat pe inteligenţă artificială (AI) va proteja sportivii şi oficialii împotriva abuzurilor online atât la Jocurile Olimpice, cât şi la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024 din această vară. În urma lansării Agendei olimpice privind inteligenţa artificială, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) demonstrează modul în care inteligenţa artificială poate îmbunătăţi securitatea în sport.

La Paris 2024 va fi pentru prima dată când AI va fi folosită pentru a oferi spaţii online sigure la un eveniment multisportiv de o asemenea amploare. Sistemul bazat pe inteligenţă artificială va monitoriza mii de conturi în timp real pe toate platformele majore de social media şi în peste 35 de limbi. Orice ameninţare identificată va fi semnalată, astfel încât mesajele abuzive să poată fi tratate în mod eficient de către platformele de socializare relevante.

Fiind un proiect comun al Comisiei pentru sportivi a CIO şi al Comisiei medicale şi ştiinţifice a CIO, sistemul nu numai că va acorda prioritate siguranţei şi bunăstării sportivilor pe durata Jocurilor, dar va ajuta CIO să înţeleagă mai bine provocările cu care se confruntă sportivii în legătură cu abuzurile online, permiţându-i să îmbunătăţească şi mai mult protecţia sportivilor în cadrul evenimentelor viitoare.

Sistemul de monitorizare online va fi disponibil pentru 15.000 de sportivi şi peste 2.000 de oficiali la Jocurile Olimpice şi Paralimpice. Acesta va fi o parte esenţială a ceea ce CIO numeşte „un pachet de sisteme de siguranţă” pentru a asigura un mediu online şi offline sigur în timpul Jocurilor, cu scopul de a sprijini şi de a promova sănătatea şi bunăstarea fizică şi mentală a sportivilor.

Instrumentul alimentat cu inteligenţă artificială a fost testat cu succes în timpul Săptămânii Olimpice a Sporturilor Esportive, unde a monitorizat conţinutul abuziv şi ţintit postat pe reţelele de socializare ale jucătorilor. Acesta a inclus identificarea insultelor, a imaginilor ofensatoare, a emoticoanelor sau a frazelor care ar putea indica abuzuri. Ȋn total, 49 de mesaje au fost verificate ca fiind abuzive de către o echipă de experţi şi au fost semnalate pentru a fi luate măsuri prin intermediul platformelor de socializare.

Sursa: Mediafax

Find us on

Latest articles

- Advertisement - spot_imgspot_img

Related articles

Un jurnalist kosovar îşi pierde acreditarea la Euro 2024.

Teatrul Absurdului în Fotbal: Cazul Arlind SadikuÎntr-un univers paralel unde fotbalul ar trebui să fie un simbol...

Avionul TAROM pentru sportivii români la Jocurile Olimpice: Nadia...

Simbolul Național Transformă Aeronava într-un Mesager al Performanței Într-o mișcare care pare să îmbine mândria națională cu spiritul...

Croaţia şi Albania remizează, păstrează şanse la Euro 2024

Teatru Absurd în Meciul de Fotbal: Albania vs CroațiaÎntr-o demonstrație de fotbal care pare desprinsă din scenariile...

Cupe europene – echipele româneşti au aflat adversarele din...

Ruleta Europeană: Echipele Românești și Destinele lor în Cupele EuropeneÎntr-un spectacol de tragere la sorți ce a...

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100...

David Popovici, Fulgerul Apelor în Finala de la Belgrad Într-un spectacol de viteză și tehnică, David Popovici a...

Dinamo Bucureşti l-a adus pe Raul Opruţ.

Caruselul Fotbalistic: Raul Opruț, Noua Piesă în Puzzle-ul Dinamo Într-o lume a fotbalului unde loialitatea pare să fie...