Acțiuni desfășurate pentru prevenirea violenței domestice în zona localității Băilești

În cursul zilei de ieri, 29 septembrie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Dolj, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Băilești, au desfășurat o activitate informativ-preventivă, în zona localității Băilești.

În cadrul acestei activități, polițiștii au discutat cu cetățenii pe care i-au întâlnit și le-au transmis acestora informații referitoare la modalitățile de gestionare a situațiilor conflictuale intrafamiliale, precum și sfaturi ce pot contribui la prevenirea victimizării în acest domeniu.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost făcute cunoscute și noile prevederi legislative  în materia infracțiunilor din sfera violenței domestice, precum și consecințele nerespectării măsurilor dispuse prin intermediul ordinelor de protecție sau ordinelor de protecție provizorii,  potrivit Legii 183/2020 privind modificarea Legii numărul 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

De asemenea, nu a fost neglijată nici prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, cetățenilor fiindu-le prezentate modurile de operare folosite de răufăcători, precum și cele mai bune metode de prevenire a unor astfel de fapte.

Activitățile de acest gen vor continua și în perioada următoare, în cursul acestei zile acestea fiind desfășurate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Dolj în zona Segarcea, cu sprijinul polițiștilor Poliției Orașului Segarcea.

decathlon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *