FC Universitatea Craiova, o nouă calificare după lovituri de departajare în turul 4 al Cupei României!

U Craiova 1948 SA – CSM Reșița, singurul meci din turul 3 al Cupei României care a opus două echipe de Liga 2, a fost decis la loviturile de departajare. Oltenii s-au impus cu scorul general de 6-4, după ce rezultatul din timpul regulamentar al partidei desfășurate la Drobeta Turnu Severin a fost 1-1.

FC Universitatea Craiova deschisese scorul în prelungirile primei reprize, prin italianul Andrea Campagno, care a reluat, din cădere, balonul primit de la Alex Raicea. Victoraș Astafei egalase în minutul 80, după o eroare e portarului Robert Popa, care a respins o centrare relativ ușoară direct în picioarele atacantului reșitean. Însă Craiova a avut șansa victoriei în minutul 90, în urma penalty-ului obținut de Raicea. Campagno a ratat însă de la punctul cu var, trimițând balonul în bara laterală.

S-a intrat în prelungiri, unde nu s-a mai marcat și cafilicarea a fost decisă la loviturile de departajare. După executarea a nouă lovituri de la 11 metri, FC Universitatea Craiova, care a început prima seria execuțiilor și a marcat de fiecare dată, s-a impus cu 5-3, profitând de faptul că juniorul Cătălin Baghera a ratat cea de-a treia lovitură a oaspeților. Jucătorul născut în anul 2002 a tras slab și portarul argentinian Federico Taborba (foto), intrat pe teren în minutul 106, în locul lui Robert Popa, a apărat balonul trimis de la punctul cu var.

A fost, practic, meciul de debut al goalkeeperului sosit din prima ligă slovacă, de la FK Senica, unde a apărat sezonul trecut doar în 7 partide.

La finalul partidei de miercuri după-amiaza, de la Drobeta Turnu Severin, antrenorul Nicolo Napoli a părut mai mult cu gândul la derby-ul din campionat, cu Rapid, programat sâmbătă, de la ora 20:45, tot pe stadionul Municipal din orașul de reședință al județului Mehedinți.

”În prima repriză am jucat bine, am avut și două-trei ocazii de gol. Am jucat pentru câștigarea meciului și am avut șansa să închidem partida, dar Campagno a ratat penalty-ul din minutul 90. Important este că am câștigat în cele din urmă. N-am avut emoții că Andreea Campagno va rata și la loviturile de departajare. Nu știu cât de departe vom ajunge în Cupa României. Acum ne gândim la meciul din campionat, cu Rapid. Un meci foarte important și foarte greu pentru ambele echipe. Noi trebuie să ne recuperăm, fiindcă Rapid nu a avut meci în Cupă. De asta am și menajat mai mulți titulari”, a declarat Napoli.

Sursa: prosport.ro

decathlon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *