27/06/2020

Alertă la Craiova după ce un medic UPU a fost depistat cu Covid-19. Acesta avusese inclusiv curse cu elicopterul

Medicul a manifestat dureri abdominale şi avea febră când i s-a făcut testul. Acesta fusese de gardă şi efectuase curse pe elicopterul SMURD Craiova. Toţi colegii, inclusiv piloţii, au intrat în izolare. Conducerea Spitalului de Urgenţă a solicitat pentru perioada următoare un alt echipaj de zbor.

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din Craiova este în alertă după ce un medic a fost depistat cu Covid-19. Acesta avusese inclusiv curse cu elicopterul în ultimele zile, deci există risc de contaminare extins.

Medicul de la UPU Smurd Craiova are 43 de ani şi a fost confirmat cu Covid-19 miercuri seara. Doi piloţi şi 4 cadre medicale au intrat pentru început în izolare.

„Medicul a prezentat simptome uşoare, febră, dureri abdominale. Făcea parte din echipajul de pe elicopter şi, în situaţia asta, am solicitat colegilor de la Bucureşti un alt echipaj. Noi aşteptăm rezultatele  testelor pentru toate cadrele medicale care au intrat în contact cu domnul doctor”, a declarat Laurenţiu Ivanovici, managerul spitalului.

Medicul se află deja internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, iar la Spitalul de Urgenţă s-a declanşat o nouă anchetă epidemiologică.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *