11/06/2020

Doi poliţişti au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19 la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova

Confirmarea în cazul primului poliţist a venit săptămâna trecută, iar în urma anchetei epidemiologice declanşate s-a stabilit că şi un alt coleg este infectat cu virusul Covid-19. Cei doi angajaţi ai penitenciarului au fost internaţi la Spitalul

de Boli Infecţioase din Craiova.

Primul angajat al Penitenciarului din Craiova a aflat joi, 4 iunie, că este pozitiv, iar rezutatul testului în cazul celui de-al doilea poliţist a venit duminică seara.

„Vă informăm că, astăzi, 07.06.2020, un al doilea angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta face parte din grupul de contacţi atribuit cazului comunicat public în data de 05.06.2020. Poliţistul de penitenciare îşi exercita atribuţiile de serviciu în sectorul administrativ.

Până la acest moment, cu excepţia celor două cazuri de angajaţi confirmaţi cu COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Craiova. În continuare, administraţia locului de deţinere aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Dolj”, se arată într-un comunicat remis presei de către conducerea Penitenciarului.

Conform primelor cercetări, cei doi poliţişti nu au interacţionat cu deţinuţii, însă în urma anchetei epidemiologice declanşate urmează să se stabilească dacă există contacţi direcţi ai celor doi angajaţi care să fi fost în zona unde sunt încarcerate persoanele private de libertate.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *