30/07/2019

Simona Halep decorată cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de cavaler

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat-o, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni, pe Simona Halep, primul român care a câştigat turneul de tenis de la Wimbledon.

Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o pe Simona Halep pentru performanța de la

Wimbledon.

„Ați scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc, în doar 55 de minute. Datorită talentului, perseverenței, ați reușit să deveniți prima jucătoare din România care obține acest titlu.

Vă felicit pentru acest lucru. A fost mai mult decât un meci. Ne-ați demonstrat tuturor că prin efort constant și pasiune, se pot obține rezultate deosebite pe scena sportului.

La un moment dat, ați afirmat că deși au fost momente dificile în carieră, nu ați renunțat. Asta înseamnă să fii o luptătoare; să refuzi să renunți.

Permiteți-mi să-mi îndrept atenția spre familia acestei mari campioane, către oamenii care i-au fost mereu alături. Doamnă și domnule Halep, vă mulțumesc că ați crescut nu doar un mare sportiv, ci și un om simplu, modest. Aș vrea să felicit și echipa: antrenori, medici, sponsori și prieteni.

Simona Halep e deja una dintre cele mai iubite sportive din toate timpurile. Prin tenisul pe care îl practică, inspiră oameni din toate colțurile lumii. Ajunge, în mod deosebit, la inimile copilului. Reprezentați un foarte prețios model pentru tinerele generații.

Performanța vă aparține în totalitate dumneavoastă și familiei dvs. E păcat că asemenea talente nu primesc sprijinul cuvenit din partea autorităților statului. De azi înainte, când spui Halep, spui România și când spui România spui Halep”, i-a transmis Klaus Iohannis.

La rândul său, Simona Halep a declarat că e onorată și emoționată.

„Domnule președinte, vă mulțumesc foarte mult. E o mare onoare pentru mine, o recunoaștere și o prețuire față de munca mea. Sper, prin rezultate, să inspir pe toți copiii. Bineînțeles, vreau să le mulțumesc părinților, familiei, care au fost alături de mine de fiecare dată. Sunt emoționată. Este mai greu decât în finala de la Wimbledon”, a spus Simona.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de decorare a Simonei Halep cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

„În semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru câştigarea trofeului de tenis de la Wimbledon, pentru rezultatele sportive excepţionale obţinute de-a lungul carierei, pentru desăvârşirea poziţiei în rândul celor mai bune jucătoare ale lumii, precum şi pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internaţional şi popularizării acestuia în rândul tinerilor, fiind un simbol al tinerei generaţii de sportivi, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler sportivei Simona Halep”, a anunţat Administraţia prezidenţială, potrivit News.ro.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, la 13 iulie, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc. Halep a cucerit anul trecut turneul de la Roland Garros.

După acest succes, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că o va decora pe jucătoarea română.

„Am primit un mesaj, chiar acum când am aterizat, în legătură cu domnul preşedinte Klaus Iohannis. Îi mulţumesc foarte mult, sunt onorată, este un lucru deosebit şi abia aştept să se întâmple”, a declarat Halep, la 15 iulie, la sosirea în ţară.

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *