23/07/2019

FOTO / Doi germani, soţ şi soţie, au murit într-unul dintre cele mai grave accidente petrecute în ultimii ani pe Valea Oltului. Copilul de 4 ani al cuplului a supravieţuit

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere înregistrate pe Valea Oltului în ultimii ani s-a produs sâmbătă, 20 iulie, la ieşirea din Călimăneşti spre Râmnicu Vâlcea. O autocisternă şi două autoturisme au fost implicate în tragedie.

Două persoane, soţ şi soţie din Germania, nu au supravieţuit impactului.

Un tragic accident rutier s-a produs sâmbătă dimineaţa la Seaca – Călimăneşti, pe DN 7 / E 81, la km 189, în judeţul Vâlcea.

Şoferul unui Volkswagen Passat a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, lovindu-se de o autocisternă care transporta cenuşă. În eveniment a mai fost implicat încă un autoturism, care circula în spatele maşinii Volkswagen.

Impactul a fost atât de puternic încât partea frontală a autoturismului Passat a fost avariată total, iar autocisterna s-a răsturnat în şanţ, în încercarea şoferului de a evita tragedia.

În urma coliziunii dintre cele trei autovehicule, şapte persoane au avut de suferit. Două dintre ele nu au mai supravieţuit. Este vorba despre şoferul din VW Passat, de 30 de ani, şi o femeie de 23 de ani care se afla pe bancheta din spate. Cei doi erau soţ şi soţie.

Bărbatul era cetăţean german, iar femeia din Republica Moldova avea şi ea cetăţenie germană. În aceeaşi maşină se mai afla şi un copil de 4 ani, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea cu leziuni grave. Cei trei mergeau în vacanţă în Bulgaria, împreună cu încă o familie cu un copil.

Celelalte victime nu au mai avut nevoie să fie transportate la spital, pentru efectuarea investigaţiilor medicale, fiindcă li s-au acordat îngrijirile necesare pe loc. Este vorba despre cei doi adulţi cu copilul de 2 ani din cel de-a doilea autoturism, prietenii celor decedaţi, precum şi soferul de pe autocisternă. Unul dintre adulţi a însoţit la spital copilul persoanelor decedate.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea sub coordonarea şefului serviciu au efectuat cercetările la faţa locului pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului.

Traficul a fost întrerupt total în zonă timp aproximativ două ore, pentru efectuarea anchetei şi apoi pentru înlăturarea de pe carosabil a autovehiculelor implicate, perioadă în care s-a circulat pe o rută ocolitoare, paralelă cu Oltul.

Pompierii militari au intervenit cu un echipaj de descarcerare şi unul de prim ajutor, iar Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Călimăneşti – pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor pentru scurgeri de combustibil.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *