Portugalia – Olanda 1-0. Lusitanii au câștigat prima ediție a UEFA Nations League

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Portugalia, campioana europeană en titre, a câştigat prima ediţie a Ligii Naţiunilor, după ce a învins Olanda cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, în finala jucată pe Stadionul ”Dragao” din Porto.

Lusitanii s-au impus prin golul marcat de

Goncalo Guedes (60).

Portugalia a fost echipa mai ofensivă, deşi Olanda a avut o posesie mai bună, oaspeţii încheind cu un singur şut pe poartă, faţă de şapte ale gazdelor.

Bruno Fernandes a fost unul dintre cei mai activi jucători portughezi, cu un şut respins de Cillessen (30), unul peste poartă (38) şi altul prins de portarul ”portocalei mecanice” (80).

Batavii nu au fost periculoşi în prima parte, dar au ieşit mai mult la joc după pauză, iar Depay a avut o bună ocazie de a deschide scorul (57), însă Rui Patricio a respins de la colţul scurt.

Portugalia a marcat în minutul 60, când Bernardo Silva i-a pasat în centru lui Goncalo Guedes, iar acesta a şutat puternic de la 16 metri, învingându-l pe Cillessen, aflat la selecţia cu numărul 50.

Olanda a pus mai multă presiune după deschiderea scorului, în timp ce gazdele au acţionat mai mult pe contraatac, irosind câteva oportunităţi de a tranşa disputa. Rui Patricio a prins în doi timpi mingea expediată de Depay (65), De Roon (79) a şutat peste poartă de la circa 20 metri, iar Rui Patricio (82) a fost din nou atent şi a respins mingea trimisă de Van de Beek.

În urma acestui succes, Portugalia a obţinut 10,5 milioane de euro pentru câştigarea Ligii Naţiunilor. Finalista Olanda a încasat 9 milioane de euro.

Cristiano Ronaldo, 29 de trofee în carieră

Pentru Cristiano Ronaldo, acesta a fost al 29-lea trofeu al carierei și al doilea câștigat alături de echipa națională. Precedentul fusese CE 2016.

Jucătorul lui Manchester City, Bernardo Silva, a fost declarat cel mai bun jucător al turneului. De asemenea, Ruben Dias a fost omul finalei.

Finala mică a avut loc tot duminică şi a fost câştigată de Anglia în faţa Elveţiei, scor 6-5 în urma loviturilor de departajare. Acest meci a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan.

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker