VIDEO / Elev din Craiova, dispărut în mare în Mamaia. A ignorat steagul galben arborat

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Un elev de 16 ani de la Colegiul Militar din Craiova, aflat în Mamaia pentru școala de vară, a intrat cu doi colegi în mare, iar în dreptul unui dig a dispărut în valuri.

Adolescenții, însoțiți de un profesor, au

ignorat steagul galben arborat și s-au expus unui pericol imens. Doi dintre ei au fost aduși la mal de un salvamar, însă băiatul de 16 ani a fost tras în larg de curenții puternici.

17 scafandri, zeci de salvamari și o ambarcațiune iau parte la căutări, dar, deocamdată, fără rezultat.

Băiatul este elev la Colegiul Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova şi participa în Constantă la ”Şcoala de vară” organizată de Ministerul Apărării Naţionale.

Se afla într-un grup de 5 elevi. Adolescenţii, împreună cu profesorul lor, au mers pe o plajă din Mamaia. Trei dintre elevi au intrat în apă, dar valurile i-au tras spre larg. Doi au fost salvaţi de salvamarul de serviciu care i-a văzut, însă băiatul de 16 ani a dispărut în mare.

Salvamar: “Erau 2 oameni în larg, eu am fost cu barca să-i dau înapoi, i-am dat înapoi, au ieşit la mal. Am dus barca la mal şi apoi am văzut că vine SMURDUL şi mi-a zis cineva că e un om înecat. Este pericol. Avem steagul galben arborat, sunt valuri, curenţi.”

Profesorul, care le-ar fi permis adolescenţilor să intre în apă, l-a observat pe băiat şi a încercat să-l scoată la mal.

Profesorul copiilor: “Erau mai mulţi copii şi pe partea asta şi pe partea cealaltă. Erau mai multe persoane în apă şi el s-a depărtat puţin de ceilalţi, asta a fost tot. Da, l-am văzut, l-am şi tras de mână o perioadă de timp, după care, curentul fiind puternic, valul fiind puternic s-a desprins. Mai era un coleg cu mine. ”

Scafandri militari, salvamari, şalupe de căutare şi skijeturi au periat toată zona.

Maior Marian Ciulea ISU Dobrogea: “Ne-am deplasat la faţa locului cu 7 autospeciale şi 17 scafandri. Am ajuns la faţa locului am făcut o recunoaştere. Se ştie că ultima dată a fost văzut în capul digului, o să facem o căutare în jurul digului, trebuie să ţinem cont de curentul de fund şi valurile care sunt foarte mari.”

În momentul în care elevii au intrat în apă, era arborat steagul galben, ceea ce înseamnă că marea este agitată, iar valurile extrem de periculoase.

În plus, în această perioadă, apa are cel mult 16 grade Celsius, temperatura prea scăzută pentru a face o baie de lungă durată în mare.

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker