Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Decizia este definitivă. Liderul PSD a ajuns la penitenciarul Rahova

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Liviu Dragnea a fost condamnat, luni, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul „Angajări fictive la Protecţia Copilului Teleorman”. Decizia a fost luată cu 4 voturi ”pentru” şi 1 vot ”împotrivă”

. Liderul PSD a ajuns la penitenciarul Rahova.

Cine sunt judecătorii care l-au condamant definitiv pe Liviu Dragnea

Completul care judecă dosarul lui Dragnea este format din judecătoarele: Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa şi Simona Enceanu. Acest complet de judecată a fost rezultatul unei „lupte juridice” ce a rezultat în amânarea acestui dosar cu 5 luni de zile. Completul a fost tras la sorţi pe 13 decembrie anul trecut şi, ulterior, Secţia pentru judecători a CSM a decis că acest complet trebuie să îl judece pe Dragnea şi în 2019, contrar practicii Înaltei Curţi care schimba completurile în fiecare an, dacă nu apucaseră să administreze probe, ceea ce nu se întâmplase în cazul completului lui Dragnea.

Luciana Mera a făcut parte din C5-ul prezidat de fosta preşedintă ICCJ, Livia Doina Stanciu, care l-a condamnat definitiv pe liderul PSD la 2 ani de închisoare cu suspendare, în apel (a doua instanţă), în acelaşi dosar al Referendumului. Judecătoarele Luciana Mera şi Tatiana Rog au anulat interceptările şi filajele DNA-SRI din dosarul Proinvest privindu-l pe Marian Fişcuci, prieten din copilărie cu liderul PSD şi primul patron Tel Drum.

Judecătoarea Simona Encean a făcut parte din C5-ul care a condamnat-o definitiv pe Elena Udrea la 6 ani de detenţie efectivă.

Condamnările din primă instanţă

Fosta sefa DGASPC, Alesu Floarea, unanimitate, abuz în serviciu: 1 an si 6 luni. Anulează condamnarea cu suspendare într-un alt dosar şi va executa 3 ani de închisoare şi un spor de 7 luni. Condamnarea: 3 ani, 7 luni şi 20 de zile

Fostul director executiv al DGASPC Teleorman, Milos Rodica: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Decizie dată în majoritate.

Fostul director executiv-adjunct de la DGASPC Teleorman, Olguţa Şefu: 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu; 1 an de închisoare pentru fals intelectual. Contopeşte pedepsele: 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizie dată în majoritate.

Fostul şef de serviciu DGASPC Teleorman, Ionel Marineci, 3 ani de închisoare cu suspendare. Cu opinie separată pentru reţinerea circumstanţelor atenuante

Fostul şef de serviciu DGASPC Teleorman, Valentina Marica: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea: amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei, cu încetarea procesului penal şi cu opinie separată în sensul achitării. . Bombonica Prodana şi-a achitat partea de prejudiciu, iar procurorii ceruseră suspendarea procesului.

Fost şef de serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, Claudiu Balaban: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, 1 an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire: 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizie dată cu majoritate. Cu opinie separată în sensul achitării pentru abuz în serviciu şi circumstanţe atenuante pentru fals intelectual.

Fost şef de serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, Gheorghe Nicuşor: 3 luni de închisoare pentru fals intelectual, 1 an de închisoare pentru abuz în serviciu. După contopirea pedepselor: 1 an de închisoare cu suspendare. Cu opinie separată în sensul achitării pentru abuz în serviciu.

Anisia Niculina Stoica, una dintre secretarele PSD angajate la DGASPC Teleorman care a recunoscut acuzaţiile: decizie în unanimitate – 3 luni de închisoare pentru complicitate la fals, în majoritate – 1 an de închisoare pentru complicitate la abuz. După contopire: 1 an de închisoare cu suspendare. Cu opinie separată în sensul achitării pentru complicitate la abuz în serviciu

Fostă secretară PSD Teleorman, Adriana Botorogeanu: 2 ani de închisoare cu suspendare

Pe 21 iunie 2018, un complet de 3 judecători de la Curtea Supremă l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul ce viza angajarea fictivă a două femei la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Teleorman. În motivarea deciziei de condamnare, magistraţii Curţii Supreme au susţinut că liderul PSD „a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute” având în vedere că angajatele la Direcţia Copilului nu ar fi dat nicio dată pe la birou ele lucrând în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman. Cu toate acestea, cele două au fost plătite lunar din banii statului. Prejudiciul în dosar: 108.000 de lei.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker