8 schimbări majore în noul sezon din Liga Campionilor

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Finala Ligii Campionilor dintre Liverpool și Tottenham, de la 1 iunie, va fi ultimul meci care se va disputa conform actualului regulament.

UEFA vine cu schimbări majore începând cu sezonul 2019-2020 pentru a încuraja

jocul ofensiv și a opri tragerile de timp, anunță Mediafax.

CELE 8 MODIFICĂRI ALE REGULAMENTULUI:

1. Zidurile formate la loviturile libere vor fi fără jucători adverși. De obicei, atacanții adversarei se infiltrau în zid pentru a creea spații, dar din sezonul viitor nu va mai fi posibil.

2. Nu va mai fi obligatoriu să iasă mingea din careul de 16 metri când e repusă din aut de poartă.

3. „Mingea de arbitru” nu va mai exista. Dacă jocul va fi oprit în careu, portarul va primi direct mingea de la arbitru. Dacă jocul va fi oprit în afara careului, echipa care a atins mingea ultima va avea posesia. Toţi jucătorii vor trebui să stea la o distanţă de cel puţin 4 metri faţă de cel care primeşte balonul de la arbitru.

4. La penalty-uri, portarii vor putea ține doar un picior pe linia porții. În prezent, goalkeeperii trebuiau să fie pe linia porții cu ambele picioare.

5. Jucătorii vor părăsi terenul prin cel mai apropiat loc în momentul schimbării, nu vor mai fi obligați să meargă până la centrul terenului.

6. Orice mână e henț dacă jucătorul înscrie! Golul e anulat jucătorului care marchează, indiferent dacă balonul i-a atins mâna intenționat sau nu. De asemenea, orice minge care atinge mâna aflată deasupra umărului va fi considerată henț, cu excepția cazului în care jucătorul trimite mingea cu capul în propriul braț.

7. Cartonașe pentru antrenori, la fel ca la jucători. Tehnicienii vor putea încasa cartonașe galbene și roșii.

8. Echipele din competițiile UEFA vor putea trece pe foaie 12 jucători de rezervă, față de 7 în prezent.

Sursa: gsp.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker