VIDEO / Lupi filmaţi când se joacă în zăpadă, într-o pădure din Parcul Natural Porţile de Fier

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Imagini rare cu lupi care se joacă în zăpadă într-o pădure din Parcul Natural Porţile de Fier au fost postate pe pagina de Facebook a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

În această perioadă, rangerii Parcului

Natural Porţile de Fier monitorizează permanent carnivorele mari din parc prin acţiuni în teren. O haită de lupi a fost surprinsă de camerele de monitorizare într-o ipostază cu totul inedită: se joacă în zăpadă.

Prădători foarte eficienţi şi şireţi, lupii sunt văzuţi foarte rar în libertate. Lupul este un carnivor care trăieşte în haită şi are un rol important în menţinerea unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii au simţuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul şi văzul foarte dezvoltate, permiţându-I să vâneze ziua şi noaptea.

Folosesc diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada îşi pierde mobilitatea. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii şi când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră.

În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani.

România are una dintre cele mai dezvoltate populaţii de lup din Europa.

Parcul Natural Porţile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul României, în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi, şi este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct de vedere al biodiversităţii, al diversităţii geologice, dar şi al vestigiilor istorice.

Parcul are o suprafaţă totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri.

Pe raza Parcului Natural Porţile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker