Tudose, referitor la mitingul Diasporei: Jandarmii au spus că au avut ordin să intervină. O întreb pe Carmen Dan: A fost ordin de partid?

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Fostul premier Mihai Tudose a declarat, miercuri, că nu a fost chemat la Parchet în legătură cu protestele din 10 august şi a întrebat-o pe Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, cine a semnat ordinul de intervenţie a jandarmilor.

„Nu am fost chemat (la Parchet – n.r.). Am văzut că e o agitaţie în sensul ăsta şi ieri am văzut-o pe doamna ministru de Interne, am văzut că a scăpat de problema prizelor şi este foarte preocupată de poziţia mea faţă de manifestările din 10 august şi de modul de comportare a Jandarmeriei. Eu mai spun o dată: eu nu am fost în ţară în perioada aceea, dar, din surse deschise, am următoarea opinie: jandarmii au spus că au avut ordin, aceea hârtie care a fost semnată de doamna prefect. S-a demonstrat din surse deschise că hârtia aceea a fost semnată noaptea. Ceea ce este important la acest punct este că jandarmii au spus că au avut ordin, au acţionat la ordin, atunci o întreb pe doamna ministrul de interne: cine a dat ordin, a fost ordin de partid, de guvern, cine a dat ordin?”, a spus Tudose, întrebat dacă a fost chemat la Parchet pentru a da explicaţii în legătură cu evenimentele din 10 august, potrivit Agerpres.

Fostul lider de la Palatul Victoria a mai  afirmat că dacă va fi chemat la Parchet va spune că nu a fost în ţară în acea perioadă. „Procedural, ministrul de interne, prefectul trebuia să dea ordinul. Poate ştie doamna ministru mai multe.(…) Doamna ministru are o variantă proprie, probabil că ancheta se va derula şi vom afla”, a continuat Tudose.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker