Andronescu îi bagă forţat pe profesori în concediu de odihnă ca să nu le mai dea indemnizaţia de hrană

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Deşi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că începând cu 1 ianuarie 2019, personalul didactic va primi lunar indemnizaţia de hrană, acest lucru nu s-a întâmplat încă. Profesorii sunt supăraţi că ministrul nu şi-a respectat

promisiunea mai ales că dascălii vor fi obligaţi să-şi ia concediu de odihnă pe perioada vacanţei tocmai pentru a nu li se mai da norma de hrană.

Toate instituţiile de stat sunt obligate să acorde lunar această indemnizaţie de hrană. Acordarea acestei indemnizaţii este prevazută în Legea 15/2018 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Astfel, suma primită în plus de fiecare profesor ar trebui să fie de 346 lei fiind însă, impozabilă, astfel încât, în final, după ce statul va lua 35% drept contribuţii sociale şi 10% impozit pe venit, rămân 204 lei net pe luna lucrată complet.

,,Această măsură este nouă. Am fost de curând înştiinţaţi în consiliul profesoral că vom primi nişte bani în plus. Trebuia să primim în ianuarie pe luna decembrie, dar vom primi acea sumă începând din februarie, la salariu”, precizează Ramona Gheorghe, profesoară din Ploieşti.

Însă acum profesorii au aflat că, de la 01 ianuarie, vor fi trecuţi în concediu de odihnă pe întreaga perioadă a vacanţelor. Şi astfel nu vor mai primi indemnizaţia de hrană.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker