Doi băieţi, de 10 şi 18 ani, şi o fată de 17 ani au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon. Alţi doi adolescenţi şi o femeie, în stare critică

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Tragedia a avut loc într-un cartier craiovean unde mai multe familii de romi trăiesc în case neracordate la curent electric. Ca şi vecinii lor, 3 adulţi şi 3 copii foloseau un generator electric pentru a se putea încălzi în timpul nopţii. Când

echipajele SMURD au ajuns la faţa locului, toţi cei şase erau în stare critică.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 3/4 februarie pe strada Drumul Apelor din Craiova. Cu puţin timp înainte de miezul nopţii, un bărbat a mers la vecini să ceară un încărcător de telefon, dar i-a găsit atât pe copii cât şi pe adulţi în stare de inconştienţă.

Omul a sunat imediat la 112, iar la faţa locului s-au deplasat 2 autospeciale transport victime multiple, un echipaj de descarcerare şi o ambulanţă SAJ. Doi băieţi, de 10 şi 18 ani, dar şi o adolescentă de 17 ani, au fost resuscitaţi minute în şir, dar nu au putut fi salvaţi.

O femeie, în vârstă de 52 de ani, dar şi aţi doi minori (o fată de 15 ani şi un băiat de 13 ani) au fost duşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, în stare critică. “Cu greu am reuşit să stabilim  vârsta victimelor întrucât în casa unde s-a întâmplat totul nu a fost găsite acte de identitate. Oamenii s-au intoxicat cu fum de la un generator electric”, au declarat reprezentanţii ISU Dolj.

Oamenii care locuiesc în zona respectivă acuză autorităţile că de ani de zile nu s-a rezolvat şi pentru ei problema curentului electric şi sunt nevoiţi să apeleze la tot felul de improvizaţii pentru a se încălzi sau a-şi pregăti mâncarea.

Poliţiştii craioveni fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker