27/01/2019

Cum ne tratăm de gripă acasă și când e nevoie de antibiotice

Statisticile arată că suntem pe primele locuri în Europa în ceea ce privește consumul de antibiotice.

Problema este însă că, administate greșit sau când nu este nevoie de ele, aceste medicamente duc la apariția rezistenței unor bacterii, care nu mai pot fi învinse cu

actualele terapii.

”Nu putem abuza de antibiotice, pentru că riscul de a ne face rău este foarte mare. Sunt medici care prescriu analize înainte de antibiotice. Prescrierea antibioticelor se face conform ghidurilor și protocoalelor internaționale.

Dacă ai un copil sub un an care are febră și stare generală proastă îi poți prescrie un antibiotic, dar trebuie recoltate analize.

Până vin rezultatele de foarte multe ori se întâmplă ca starea lui să se agraveze și să se introducă un antibiotic de spectru larg. Este nevoie de atenție în ceea ce privește doza!” a explicat medicul Valeria Herdea la Antena 3.

Antibioticele distrug bacteriile, nu și virusurile!

Fără îndoială, antibioticele sunt una dintre marile descoperiri ale medicinei, tratamentul cu aceste medicamente salvând anual milioane de vieți. Este esențial de știut că antibioticele acționează doar asupra bacteriilor, nu și contra virusurilor sau fungilor. Antibioticele trebuie prescrise doar de medic; nu le administra pe cele ale altei persoane, chiar dacă are aceeași boală și nici nu lua aceleași medicamente pe care le-ai mai luat și în alt episod infecțios.

Cum tratăm gripa acasă

”O persoană care este bolnavă are dureri de cap și zace la pat pur și simplu. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îl lași să se odihnească.

Aerisești camera, schimbi lenjeria…O persoană cu gripă trebuie să facă duș de două ori pe zi ca toxinele din organism să iasă.

Este recomandată hidratarea organismului. E nevoie să consume mai multe lichide decât de obicei, spune medicul pediatru. Gripa afectează orice organ! Încercăm să tratăm acasă, dar tratamentul corect nu se face la domiciliu” a mai adăugat medicul.

Sursa: clicksanatate.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *