25/01/2019

Roţile unei maşini de gunoi, înghiţite de asfalt la Craiova. „Avem lucrări făcute de mântuială, de aia se întâmplă!“

Maşina aparţine S.C. Salubritate Craiova, iar incidentul a avut loc pe strada Vasile Conta. Asfaltul s-a surpat sub greutatea maşinii de gunoi, iar roţile din spate au intrat cu totul în amestecul de bitum. A fost nevoie de cinci ore pentru ca autorităţile

să scoată maşina din asfalt. Prima macara trimisă la faţa locului nu a reuşit: unul dintre cablurile de ridicare s-a rupt.

Incidentul a avut loc joi, 24 ianuarie, în jurul orei 12.30. Maşina de la Salubritate intrase pe strada Vasile Conta să colecteze gunoiul. La un moment dat, şoferul a simţit cum partea din spate a vehiculului intră din ce în ce mai mult în asfalt. Când a coborât, roţile abia se mai vedeau.

Angajaţii de la Salubritate şi reprezentanţi ai Companiei de apă au ajuns imediat la faţa locului. Acolo a fost adusă o macara, însă aceasta nu a putut să ridice maşina plină cu deşeuri. Unul dintre cablurile de ridicare a cedat şi a fost nevoie de o macara de capacitate mai mare. După cinci ore, maşina a putut fi ridicată din groapa care se formase.

Autorităţile spun că asfaltul ar fi cedat din cauza precipitaţiilor din ultima vreme şi a unei avarii la o conductă veche de 35 de ani a Companiei de Apă Oltenia. „Apa a spălat pământul de sub covorul asfaltic care s-a rupt sub greutatea maşinii de gunoi. Echipele de la Compania de Apă au intervenit la faţa locului pentru remedierea avariei”, a declarat Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei.

Locuitorii din zonă au declarat că nu este prima dată când au loc astfel de incidente. „Este o stradă asfaltată în urmă cu câteva luni. Nu e prima dată când au loc astfel de evenimente nefericite. În scurt timp pe aici vor fi numai gropi”, a declarat Maria Spiridon, o localnică. „De ce vă miraţi? Păi, dacă avem lucrări de mântuială, de aia se întâmplă”, a spus şi Victor Cernat, un alt locanic din zonă.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *