Tânăra medaliată cu aur, în 2018, la Balcaniadă va reprezenta România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. „A stat cu sufletul strâns“

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Eleva Diana Ţolu, care în vara trecută a fost medaliată cu aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, a înregistrat astăzi un nou rezultat de excepţie, calificându-se în lotul României pentru o nouă competiţie internaţională, deşi a concurat şi cu fete mai mari de vârstă.

Slătineanca Diana Ţolu a făcut parte, anul trecut, din lotul României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, competiţie la care românii au înregistrat un succes extraordinar, obţinând cinci medalii de aur şi una de bronz (toţi membrii lotului au fost medaliaţi), printre medaliaţii cu aur numărându-se şi Diana.

Elevă în clasa a IX-a, Diana Ţolu, absolventă a Şcolii Gimnaziale „Eugen Ionescu“ din Slatina, a ales să studieze din toamna trecută în Bucureşti, la Liceul Internaţional de Informatică. În această perioadă a susţinut mai multe probe în urma cărora s-a calificat în lotul naţional al României pentru Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, o competiţie deosebit de importantă şi de dificilă, eleva concurând cu fete din clasele IX-XII. Competiţia va avea loc în luna aprilie a Kiev, iar vestea că eleva va reprezenta România a venit sâmbătă, 19 ianuarie 2019..

Diana Ţolu nu este singurul elev al şcolii slătinene care înregistrează un astfel de succes, fosta elevă a Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, admisă la Universitatea Oxford, Ramona Deaconu (prof. Marius Perianu), obţinând două medalii de bronz la aceeaşi competiţie, în 2016 şi 2017. „E o surpriză extraordinară. Vorbim de fete din clasele IX-XII. Trebuia să rămână patru fete după cele trei baraje. Diana a stat cu sufletul strâns până în ultimul moment“, a declarat tatăl elevei, Dan Ţolu.

Diana Ţolu a făcut o reală pasiune pentru matematică, deşi în şcoala gimnazială a înregistrat rezultate extraodinare la olimpiadele naţionale şi la lingvistică, lectură şi fizică, în clasa a VIII-a concentrându-se, în schimb, pe matematică, disciplina care, mărturisea eleva, îi dă cele mai mari satisfacţii.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker