22/01/2019

Începe programul de instalare a panourilor fotovoltaice acasă cu bani de la stat

Administraţia Fondului de Mediu invită firmele de instalatori să se înscrie, în perioada 25 ianuarie – 1 martie, în programul de instalarea a panourilor fotovoltaice prin care 30.000 de persoane fizice pot primi o subvenţie de 20.000 de lei dacă îşi instalează un sistem fotovoltaic.

Administrația Fondului pentru Mediu organizează sesiune de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acopeririinecesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională în perioada 25 ianuarie – 01 martie 2019”, arată AFM într-un comunicat.

Instituţia aminteşte persoanelor fizice că pot accesa programul guvernamental doar prin intermediul acestor instalatori.

“Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se va realiza prin intermediul instalatorilor, după încheierea etapei de validare a instalatorilor și publicarea listei acestora pe site-ul instituției – www.afm.ro”, mai arată instituţia.

“Criteriile de eligibilitate pentru validarea instalatorului, con ţinutul dosarului de validare și alte informații privind depunerea dosarului de validare se regăsesc în Ghidul de finanțare aprobat prin Ordinul nr. 1287/2018, disponibil pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea Programe de finanțare – Sisteme fotovoltaice”, spune AFM.

Programul se derulează multianual, iar finanţarea lui se asigură din veniturile Fondului pentru Mediu rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, în limita sumelor prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al acestei instituţii, aprobat conform legii.

Finanţarea nerambursabilă, asigurată de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), reprezintă 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 de lei, inclusiv TVA, pentru fiecare imobil aflat la o distanţă de cel puţin doi kilometri faţă de reţeaua de distribuţie a energiei electrice.

Sursa: green-report.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *