Detalii din ședința Primăriei » Cu un an înainte de înființarea CS U Craiova, Olguța Vasilescu respingea ideea unei noi echipe în Bănie: “Să respectăm legea!”

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Adrian Mititelu a publicat astăzi pe pagina de Facebook o înregistrare video de 8 minute dintr-o ședință a Consiliului Local Craiova din iulie 2012. Cu un an înainte de apariția lui csu, Olguța Vasilescu, primarul de la acea vreme, respingea ipoteza înființării unei noi echipe după ce clubul lui Mititelu fusese dezafiliat în 2011. Postarea lui Mititelu a fost ștearsă ulterior.

Ședința, care avea pe ordinea de zi situația ambiguă a echipei de fotbal, era prezidată de Olguța Vasilescu și de Pavel Badea, cel care la acea vreme era director al clubului sportiv din Craiova, însă deținea și o funcție în Primărie, din partea PNL.

Olguța Vasilescu și mai mulți consilieri locali refuză propunerea venită din partea lui Mircea Sandu. Înființarea unei noi echipe avea să se petreacă însă un an mai târziu.

OLGUȚA: “O GLUMĂ PROASTĂ SAU O CRASĂ NECUNOAȘTERE A LEGII”

Pavel Badea îi cere punctul de vedere primarului Olguța Vasilescu cu privire la o scrisoare trimisă de Mircea Sandu Primăriei Craiova, prin care șeful FRF promitea un loc în liga secundă unui club nou-înființat. Olguța Vasilescu refuza categoric atunci inițiativa lui Mircea Sandu: 

“Nu știu de ce Mircea Sandu mi-a transmis această scrisoare. Primăria și Consiliul Local nu se mai pot implica în fotbal. Mi se pare o glumă proastă sau o crasă necunoaștere a legii să susținem o echipă de fotbal, motiv pentru care nu am ce argument să dau. După ce a apărut această problemă, am comandat un sondaj de opinie. 74% din populația Craiovei și-ar dori ca în continuare să joace Universitatea Craiova, doar 6% din cetățeni sunt de acord cu înființarea unei alte echipe în oraș”, a spus primarul Olguța Vasilescu, într-o primă intervenție avută în ședință.

Ulterior, Olguța Vasilescu i-a sprijinit pe Mihai Rotaru și Adrian Andrici să fondeze csu Craiova.

CONSILIER: “ECHIPA E PROPRIETATEA LUI MITITELU”

Au urmat apoi păreri ale mai multor consilieri locali, care la rândul lor se opun inițiativei venite din partea lui Mircea Sandu: 

“Nu înțeleg de ce FRF poate să intervină să solicite o altă echipă de fotbal care nu are brandul Universității Craiova. Orice altă echipă care se poate înființa nu poate avea numele Universității pentru că echipa e proprietatea lui Mititelu“, spune consilierul Pîrvu.

“Nu putem da niciun vot, nu e un proiect de hotărâre asupra căruia să ne putem exprima prin vot. Consiliul Local este proprietarul stadionului Ion Oblemenco. Putem să dispunem doar cu privire la acesta. Atât”, spune și consilierul local Predescu.

Ulterior, Pavel Badea intervine din nou și îi cere încă o dată un punct de vedere Olguței Vasilescu.

“Există o decizie de instanță prin care FRF e obligată să-i dea lui Mititelu un loc, pe care i l-a dat. Și există la nivelul Federației o dorință, adică un avantaj pe care l-a făcut orașului, dar acest loc poate fi dat doar Primăriei. Am înțeles, doamnă primar, că nu există intenție de a da curs favorului, între ghilimele, pe care ni l-a făcut Federația Română”.

Primarul Craiovei încheie dezbaterea cu o luare de poziție și mai categorică: “Haideți să respectăm legea! Nu am text de lege ca să mă implic în așa ceva!”.

CONTEXTUL ACTUAL DIN BĂNIE: NICIUNA NU E ADEVĂRATA ȘTIINȚA!

csu Craiova a cerut în instanță, printre altele, recunoașterea faptului că deține întregul palmares al clubului alb-albastru, din 1948 până în prezent. După mai multe pronunțări ale instanțelor, Curtea de Apel Timișoara a decis anul acesta definitiv și irevocabil că “nu există nicio dovadă că reclamanta a fost înființată în 1948, ci, dimpotrivă, din actele ei rezultă că s-a înființat în 1991 și a dobândit personalitate juridică în 1995. Nu e nicio dovadă că între reclamantă și echipa de fotbal istorică Universitatea Craiova există identitate sau continuitate” (citat din motivare).

Sursa: gsp.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker