MIHAI BELU : “SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE ROTARU MIHAI, PATRONUL UNEI ECHIPE DE FOTBAL

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

S-au împlinit recent șase ani de când ai decis împreună cu Olguța Vasilescu și cu Pavel Badea să furați echipa de fotbal. Ați înființat o echipă la Mogoșoaia, ați trecut-o pe la București, prin sediul tău apoi ați adus-o la Craiova. 
Tu voiai să faci afaceri mari cu eoliene și terenuri agricole și bunăvoința Olguței îți era absolut necesară. Încă nu erai cumătrul lui Hrebenciuc, iar milioanele de la ANRP se duceau repede, repede. Abia îi dădusei niște bani procurorului Țuluș. Credeai că ai scăpat de toate dosarele și îți continuai viața. 
Strategia ta și a colegilor tăi era să transformați în mintea suporterilor echipa din Mogoșoaia în Universitatea Craiova. Primii ani au fost grei. La primul meci direct caravana suporterilor Universității care se scurgea spre Severin ca un balaur de mașini și steaguri alb-albastre te-a îngrozit și te-au făcut să tremuri. În retur, pe Oblemenco ai încercat cu invitații, cu oameni aleși pe sprânceană și tot nu a mers. 30.000 de suflete au strigat în cor „Muie PSD” chiar în orașul în care prietena ta Olguța câștigase alegerile la pas. Ți-ai dat seama că este aproape imposibil. Dar aveai alături de tine întreg aparat de partid și toată clica Olguței. 
Obiectivele strategiei tale au fost omorârea Universității Craiova. Fiscul alerga după Mititelu sau după puținii sponsori ai echipei, primăria refuza accesul pe stadion, tu controlai procesul de insolvență, asociația controlată de tine bloca terenul de 70 de milioane de euro din Balta Craiovița pe care Mititelu voia să-l vândă. 
Nu ne spune nouă despre Universitatea Craiova. Nu ne explica nouă cât de tare iubești tu această echipă. Pentru 10 hectare de pământ erai dispus să i-o dai lui Mititelu și să pleci din Craiova ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. L-ai trimis pe Șiman să negocieze și ai scăpat la mustață de dosarul penal pentru că procurorul Țuluși încă își mai amintea de banii tăi. 
Ai tremurat înainte de procesul contra FRF. Știai că o sentință împotriva lui Sandu și Dragomir ți-ar fi fost fatală. Ai avut noroc. În acest timp banii de la ANRP se împuținau, dosarele de la DNA atârnau greu și singura ta scăpare era să stai pe lângă PSD. Craiova era o oportunitate bună pentru tine. 
Anul ăsta ți-a ieșit și ai luat un trofeu. Parcă ai uitat total tribunele goale de la începutul sezonului sau atmosfera dezolantă de la Severin. Stadionul a atras spectatorii la meci. Oameni simpli care sătui să aștepte să le dicteze instanțele cu cine să țină au venit pe construcția făcută din banii tuturor să se bucure de fotbal. În inima lor știu că echipa ta este o malformație a fotbalului dar în lipsă de altceva e bună și aia. Dacă la spectatori ai mai avut priză, la suporteri o duci rău de tot. Suporterii preferă să stea acasă decât să privească echipa ta surogat. 
Urmează declinul tău. Universitatea Craiova a renăscut din propria cenușă. Ai tremurat un pic atunci când ai văzut anul trecut 5000 de oameni la un antrenament pe la marginea Craiovei. Te-ai îngrijorat atunci când Universitatea mergea în deplasare la Cetate cu 1000 de oameni în Liga Județeană, iar tu abia adunai „acasă” la Severin 200 în Liga I. Ai avut coșmaruri noaptea când Peluza Sud a venit pe stadion la meciul cu Suedia. Ei bine, coșmarurile au devenit realitate. 
Tu și colegii tăi ați luat-o peste bot la Timișoara. Judecătorii au spus că nu aveți nicio legătură cu Universitatea Craiova. Clar și răspicat ca o ghilotină care cade peste capul unui condamnat în piața publică a unui oraș devastat de revoluție. 
Beneficiezi de sprijinul unor marionete politice care încă încearcă prin orice mijloace să ignore Universitatea Craiova în detrimentul echipei tale surogat. Beneficiezi și de sprijinul filfizonilor de la FRF care ți-au permis să ajungi direct în Liga II, care ți-au permis să ne copiezi numele, care ți-au permis să îți îmbraci jucătorii în alb-albastru. Ai închiriat toate terenurile de fotbal din Craiova, ai pârjolit recoltele și ai otrăvit fântânile. Nu ai nicio șansă. 
Noi nu ne vindem sufletele. Noi suntem Universitatea Craiova și mergem mai departe. O să mergem la Severin și dacă îți imaginai că l-ai lovit pe Mititelu prin strategia ta de a ocupa toate terenurile din Craiova te-ai înșelat. Ne-ai lovit pe noi. Au fost mulți care au făcut asta și au plecat așa cum au venit. În comparație cu Gigi Nețoiu, cu Dinel Staicu sau cu Nicu Gheară tu ești un pui de Gostat dezvoltat insuficient. O să intrăm pe Oblemenco. Vom ajunge din nou acasă. Oricât ai să te împotrivești tu și clica ta de șacali nu aveți cum să învingeți. Dreptatea este de partea noastră.
Să-ți spun un secret. Dacă aveai răbdare, dacă așteptai și cumpărai clubul ăsta în mod normal, dacă nu încercai să iei cu japca Universitatea Craiova așa cum ai luat milioanele alea de la ANRP poate că te-aș fi simpatizat. Cred că dacă așteptai, chiar Mititelu ți-ar fi vândut echipa. Dacă nu încercai să ne prostești în față, chiar noi i-am fi cerut să ți-o vândă. Ai ales strategia asta. Peste 10 ani o să îmi amintesc de tine așa cum îmi amintesc de George Ilinca. 
Ești un manager bun, ai sfătuitori, ai consilieri, avocați. Dacă îi spuneai echipei tale Electroputere aș fi trecut pe la unele meciuri și nu m-aș fi bucurat absolut deloc atunci când te-a bătut Sepsi. Tot ce îți lipsește este spiritul, iar pe ăla nu poți să-l cumperi. Spiritul Universității Craiova nu este un drept litigios pe care să-l ia un avocat din București și să-l tranzacționeze între coperțile soioase ale unui dosar de despăgubire de la ANRP. 
Noi suntem Universitatea Craiova și oricare dintre noi, dacă ar rămâne fără iubită, ar refuza alternativa unei păpuși gonflabile hi-tech, fardată strident. Asta este echipa rezultată din strategia despre care vorbești. O păpușă gonflabilă surogat căreia noi îi spunem clonă și pe care tu încerci să ne-o prezinți pe post de model internațional.”

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker