Povestea dramatică a celor doi fraţi care s-au înecat în Jiu. Mergeau să se scalde în râu, pentru că asta era singura lor distracţie în vacanţa de vară

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Vlad, în vârstă de 9 ani, a fost găsit la scurt timp după ce s-a înecat. Fratele său, Mari, de 14 ani, a fost scos după ore întregi de căutări.

Soţii Tănăsie sunt de sâmbătă seara în stare de şoc. De când poliţia i-a chemat să-şi identifice unul dintre copii. Au fost momente cumplite pentru cei doi, mai ales că oamenii şi-au dat seama ca nici fratele mai mare nu este de găsit.

Cei doi fraţi plecaseră să înoate în Jiu, aşa cum făceau de fiecare dată. Era cea mai frumoasă distracţie pentru ei. Părinţii nu aveau posibilităţi financiare să-i ducă în concedii sau măcar la vreo piscină.

Băiatul cel mic a fost găsit la câteva ore după ce s-a înecat. Un localnic i-a văzut trupul plutind pe apă şi a sunat la 112. Atunci părinţii au spus că nu-l găsesc nici pe fratele cel mare. Scafandrii au început imediat căutările, dar toate eforturile au fost zadarnice. A doua zi, imediat ce s-a luminat, căutările au fost reluate. În ajutor, pompierilor de la Dolj au venit şi colegii de la Mehedinţi.

La un moment dat, un cioban le-a spus poliţiştilor că ar fi văzut un copil dezbrăcat în seara de sâmbăta. “Era foarte speriat, dar nu mi-a spus nimic că s-ar fi înecat cineva. A spus că nu ştie pe unde să mai ajungă acasă, că îi este frică să mai înoate pentru că apa este prea mare. Iar eu i-am arătat pe unde să o ia”, a declarat ciobanul.

Declaraţia ciobanului le-a dat mari speranţe părinţilor. Rudele au început imediat căutările prin pădurea din zonă, însă după scurt timp, copilul de 14 ani a fost găsit înecat. Era la o distanţă de 2 kilometri faţă de locul unde fusese găsit fratele său.

“Doi copii cuminţi, buni, muncitori, extraordinari. Şi cu mult bun simţ. L-am avut pe Vlad elev. Îi vedeam pe amândoi mereu pentru că locuiesc lângă scoală. Acolo se distrau şi ei. Părinţii nu au posibilităţi să-i ducă în concedii sau la piscine”, a declarat învăţătoarea lui Vlad.

Familia Tănasie mai are doi copii, un băiat de 17 ani şi o fetiţă de 4 ani.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker