31/03/2018

Mieii sunt scumpi şi prea mici pentru masa de Paşte, anul acesta. Clienţii şi-au făcut rezervări de la stână la un preţ decent

Crescătorii de animale au anunţat că anul acesta miei sunt mai scumpi şi mai mici pentru masa de Paşte. Pentru că iarna a fost mai lungă şi sărbătorile pascale vin mult mai devreme, animalele nu au avut timp să crească.

Clienţii şi-au făcut rezervări din timp de la stână la un preş bun, iar crescătorii abia au făcut faţă comenzilor. „Oamenii şi-au rezervat cu două luni înainte mielul de Paşte, însă din păcate anul acesta sunt prea mici pentru masa de Paşte. Mieluţii abia vor cântări 10 kilograme, iar un kilogram ajunge undeva la 20 de lei. Iarna a fost mai lungă, iar sărbătorile pascale au căzut în acest an pe data de 8 aprilie, iar animalele nu au avut timp să crească“, a spus Marin Dumitru, crescător de oi.

Miei au fost scoşi la vânzare şi în pieţe, dar oamenii susţin că preţurile sunt mult mai mari ca anul trecut. „Toate alimentele s-au scumpit, iar masa de Paşte anul acesta va fi cu 20% mai scumpă faţă de anul trecut. Miei au fost scoşi la vânzare şi am văzut că preţul este de 22 de lei pe kilogram. Este destul de mult, dar trebuie să cumpărăm“, a spus un cumpărător.

Comercianţii au precizat că anul acesta mieii sunt puţini şi mici, iar preţul a crescut din cauză că marfa nu mai este la fel ca anul trecut, iar iarna a fost una destul de lungă.

Pentru a putea fi sacrificat un miel are nevoie de 90 de zile pentru a putea ajunge la greutatea potrivită.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *