Nicolae Tilihoi a murit la 61 de ani! Corpul legendei Craiovei Maxima a fost depus la Biserica Sfinții Apostoli

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Nicolae Tilihoi, fostul mare fundaș al echipei de aur a Universității Craiova, a murit la 61 de ani, în această dimineață. Fostul jucător suferea de o boală incurabilă și făcea tratament de aproape trei ani.

Sicriul cu trupul lui Nicolae Tilihoi va fi depus de luni, în jurul prânzului, până marți, când va avea loc înmormânarea, la stadionul “Ion Oblemenco”.

“Ne așteptam, ne-au pregătit din timp. Am văzut că mă sunau colegii și nu pricepeam de ce. Suntem la al treilea coleg din Craiova Maxima care pleacă. Trebuie să îi mulțimim lui Gino Iorgulescu, care l-a ajutat lunar cu bani de tratament. Nae Tilihoi a mai trăit 3 ani și 7 luni datorită lui. În numele Craiovei Maxima îi mulțumim. Nici n-am avut puterea să mă apropii de sicriu”, a spus Ilie Balaci.

Selecționata României a ajuns acasă după amicalul câștigat în Israel, scor 2-1, iar Cosmin Contra a ținut să transmită un mesaj în memoria lui Nicolae Tilihoi.

“Am aflat și noi de teribila veste . Am aflat în avion. A mai dispărut dintre noi un mare fotbalist al României. Îi dedicăm victoria cu Israel și sperăm ca și marți să îi putem dedica încă o victorie, cea cu Suedia”

Nicolae Tilihoi a fost jucător de bază în echipa Craiova Maxima. Acesta a fost descoperit de Corneliu Andrei Stroe la un trial în București și adus la Știința. A evoluat la Universitatea în perioada 1976-1987, mai bine de un deceniu în care a făcut pereche cu Costică Ștefănescu în centrul liniei de fund.

A cucerit două trofee de campion și patru cupe ale României. În Divizia A a evoluat în 291 de partide, marcând de 6 ori. Are 36 de apariții în cupele europene și 9 în tricoul naționalei.

Tilihoi și-a încheiat cariera de fotbalist la echipa Metalul Bocșa pentru care a evoluat un sezon, în perioada anilor 1987-1988. Ca antrenor a fost la Metalul Bocșa, Jiul Craiova, Electroputere, Universitatea, Chimia Rm. Vâlcea, Callatis Mangalia și FC Drobeta Turnu Severin, potrivit infobraila.ro.

Nicolae Tilihoi s-a născut la Braila pe 9 decembrie 1956. “Mulți oameni mă felicită pe 9 august, așa cum este trecută ziua mea de naștere, dar este o eroare. Sunt născut pe 9 decembrie. Oricum, le mulțumesc tuturor celor care mă sună și mă felicită, fie august sau decembrie”, spunea Tilihoi, potrivit fcuniversitatea.ro. După ce a ieșit din fotbal, Tilihoi lucra în 2010 la Regia Autonomă de Termoficare din Bănie, ca recuperator de datorii de la rău platnici.

În 2011, Tilihoi a publicat cartea “Cronicar in vremuri tulburi”, care conține editorialele scrise de fostul fostul fundaș în Gazeta de Sud, între 2005 și 2011.

Nicolae Tilihoi

Debut în Liga I: 01.09.1976, Poli Timişoara – U Craiova 1-0
A jucat la: Progresul Brăila (1974-1975), FC Brăila (1975-1976), U Craiova (1976-1987)
Meciuri / goluri în Liga I: 291 / 6
Meciuri / goluri la echipa naţională: 9 / 0
Palmares:
– Campion al României (1980, 1981)
– Cupa României (1977, 1978, 1981, 1983)
– Titular în Craiova Maxima, prima echipă din România care s-a calificat într-o semifinală de cupă europeană, Cupa UEFA în sezonul 1982-1983, și prima echipă de la noi ajunsă în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, în sezonul 1981-1982!

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker