VIDEO / Povestea puiului de leu abandonat de mamă la naştere. Leon are acum 4 luni şi este vedeta grădinii zoologice din Craiova

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Un pui de leu s-a născut pe data de 11 noiembrie 2017 la grădina zoologică din Craiova, însă a fost abandonat de mamă la naştere. Felina a fost adoptată imediat de angajaţii grădinii zoologice, iar la scurt timp a devenit vedetă pe Facebook.

Leon are acum 4 luni, cântăreşte 20 de kilograme şi este răsfăţatul angajaţilor grădinii zoologice, care îl îngrijesc ca pe un copil. Felina s-a ataşat foarte mult de administratorul grădinii zoologice, iar în momentul în care îl vede îi sare imediat în braţe.

„Leon a fost abandonat de mamă la naştere, iar grija cea mai mare a fost asigurarea hranei corespunzătoare, iar pe lângă acest lucru – supravegherea atentă, pentru a nu întâmpina probleme la schimbarea meniului, trecerea de la laptele cu vitamine la carnea crudă pe care o administrăm. Este extrem de cuminte şi îi cunoaşte pe toţi angajaţii grădinii zoologice, iar în momentul în care le aude vocea reacţionează imediat. Se joacă toată ziua şi este perfect sănătos, iar în curând va fi transferat într-un padoc, în apropierea leilor maturi“, a precizat Laurenţiu Păun, administratorul grădinii zoologice din Craiova.

În momentul în care a fost adoptat de angajaţii grădinii zoologice din Craiova, Leon a fost tratat ca la carte şi a avut parte de afecţiune şi dragoste din partea tuturor. Felina este extrem de cuminte şi jucăuşe, iar angajaţii recunosc că sunt cei mai buni prieteni ai micului leu.

„Leon este vedeta grădinii zoologice din Craiova, iar în momentul în care ne vede este foarte bucuros. Ne consideră prietenii lui cei mai buni şi noi îi facem la rândul nostru toate poftele. Îi place carnea de pui şi de cal, dar şi de vită. Se comportă exact ca un copil şi are nevoie de afecţiune“, a spus unul dintre îngrijitorii grădinii zoologice din Craiova.

Puiul de leu abandonat de mamă la naştere s-a născut în ziua în care a fost inagurat stadionul din Craiova, iar astfel s-a ales cu numele de Leon în urma unui concurs organizat pe Facebook.

Leon este vedeta grădinii zoologice din Craiova  

Administratorul grădinii zoologice din Craiova care se ocupă de puiul de leu este cel care a crescut şi un pui de veveriţă în buzunarul hainei, dar şi doi pui de căprioară găsiţi pe marginea drumului.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker