Elevii de clasele a XI-a şi a XII-a încep luni simulările de Bacalaureat. Profesorii vor să boicoteze simularea examenelor

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

9.000 de elevi de clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine începe luni simulările la Bacalaureat. Membrii de sindicat sunt nemulţumiţi că nu au fost rezolvate problemele salariale şi le-au cerut profesorilor să nu participe la aceste evaluări în semn de protest.

Simularea examenelor de Bacalaureat, pentru clasele a XI-a şi a XII-a, debutează luni, cu probă de Limbă şi Literatură Română. Pe data de 20 martie va avea loc simularea pentru Limbă şi Literatua Maternă, iar pe 21 martie va fi probă obligatorie a profilului.

Reprezentanţii FSLI Dolj le-au transmis profesorilor să nu participe la aceste evaluări în semn de protest.  Principalele revendicări ale dascălilor sunt: soluţionarea problemei privind reincadrarea personalului didactic, majorarea salarială de la data de 1 martie 2018 să nu fie condiţionată de comasari de unităţi de învăţământ, disponibilizări de personal şi de tăieri ale unor drepturi salariale legale, rediscutarea grilei de salarizare pentru personalul didactic, modificarea regulamentului, creşterea costului standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile materiale, iar astfel părinţii nu vor mai fi nevoiţi să aducă bani de acasă pentru dotarea claselor.

9.000 de elevi din Dolj de clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine începe luni simulările la Bacalaureat.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker