Dosarul în care apar nume grele din lumea interlopă, amânat de instanţă. Inculpaţii au cumpărat justiţia din Craiova

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Medicul Adrian Cocoană din Timişoara a ucis în anul 2008 un tânăr pe trecerea de pietoni. A pierdut controlul direcţiei, a acroşat un autoturism, după care a ajuns pe trotuar, unde a lovit două persoane, pe Lucian Reja-Peter şi pe prietena sa, Cristina Rohnean.

Medicul Adrian Cocoană a fugit de la locul accidnetului, însă a fost arestat ulterior şi trimis în judecată, însă avocaţii acestuia au cerut strămutarea de la Timişoara la Craiova pe motiv că în Banat nu ar avea parte de o judecată dreaptă. Şi asta pentru că sora tinerei care îl însoţea pe Lucian Reje-Peter era judecătoare acolo. Mama tânărului omorât pe trecerea de pietoni a declarat la vremea respectivă că apropiaţii medicului din Timişoara au cumpărat justiţia din Craiova.

Adrian Cocoană eliberat din arest

Anchetatorii au stabilit că Iasmina Popovici prietena lui Adrian Cocoană a plătit suma de 60.000 de euro pentru eliberarea din arest a medicului din Timişoara, iar cu ajutorul unui cunoscut interlop din Craiova a reuşit să fie eliberat. Procurorii au stabilit exact care a fost traseul banilor şi au trimis în judecată şase persoane pentru trafic de influenţă. Dosarul a fost înregistrat pe rol la Tribunalul Dolj, iar magistraţii au amânat ieri cauza pentru data de 11 decembrie.  „În cursul lunii decembrie 2008, inculpatul Roşianu Gigel a pretins de la Popovici Iasmina, direct şi prin intermediul inculpaţilor Hristea Bogdan, zis «Bogdă», Sandu Marian, zis «Fibră», cât şi prin intermediul inculpatului Huc Alin Ciprian, dar şi prin intermediul altor persoane rămase neidentificate, suma de 50.000 de euro, pentru ca, prin influenţa pe care o avea asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Craiova şi a celor din cadrul Tribunalului Dolj şi contra sumei de 35.000 de euro din totalul solicitat, să-i determine pe aceştia ca, la următorul termen, să dispună punerea în libertate a lui (…). La rândul lor, inculpaţii Hristea Bogdan, zis „Bogdă“, Sandu Marian, zis „Fibră“, au adăugat la suma de 50.000 de euro valoarea de 10.000 de euro, pe care au pretins-o de la aceeaşi cumpărătoare de influenţă pentru ei, atât în mod direct, cât şi prin intermediul inculpatului Huc Alin Ciprian, pentru că prin influenţa pe care o aveau asupra lui Roşianu Gigel şi, implicit, asupra magistraţilor din Craiova, îi puteau determina pe aceştia să dispună punerea în libertate a lui (…), ceea ce s-a şi întâmplat prin decizia penală nr. (…)13.12.2008 pronunţată în dosarul nr. (…)/2008 de Tribunalul Dolj, ce a admis recursul inculpatului şi a dispus înlocuirea arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea“, au reţinut procurorii DNA  din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei.

Interlopul Gigel Roşianu, Bogdan Hristea, Roland Lucian Stoica (fost Împuşcătoiu), Marian Sandu, Alin Ciprian Huc (fost Oiţă), Iasmina Popovici, au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă şi sunt acuzaţi că au cumpărat justiţia din Craiova pentru eliberarea lui Adrian Cocoană din arest. Procesul se află pe rol la Tribunalul Dolj, iar magistraţii au amânat din nou dosarul pentru data de 2 aprilie pentru întocmirea raportului de expertiză.

Bogdan Diaconescu era la vremea respectivă preşedintele completului de judecată care l-a eliberat din arest pe Adrian Cocoană. Magistratul a fost arestat şi condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare într-un dosar în care este acuzat că a primit mită 15.000 de euro de la trei inculpaţi.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker