Proprietarii câinilor din rasele considerate periculoase, verificaţi de poliţişti. Ce amenzi au primit deţinătorii animalelor

eonflash.ro
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:
Proprietarii câinilor din rasele considerate periculoase, verificaţi de poliţişti. Ce amenzi au primit deţinătorii animalelor

Posesorii de câini agresivi au obligaţia de a trece pe la poliţie pentru a-i declara, dar şi trebuie să respecte un set de reguli. Poliţiştii au verificat proprietarii a 250 de câini care fac parte din categoria I (câini de luptă şi atac) şi au aplicat amenzi în valoare de 5550 de lei.

Oamenii legii au desfăşurat o acţiune pentru verificarea respectării prevederilor legale a regimului de deţinere al câinilor periculoşi şi agresivi. „Poliţiştii au verificat peste 250 de câini care fac parte din categoria I (câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor). Dintre aceste animale, 65 erau sterilizate şi 189 nesterilizate. Poliţiştii doljeni şi-au îndreptat atenţia şi asupra comercianţilor de câini din categoria I , 17 astfel de persoane fiind verificate. Pentru constatarea unor abateri de la prevederile legale care reglementează regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi , au fost aplicate 30 de contravenţii şi amenzi în valoare de 5550 lei“, se arată în comunicatul emis de reprezentanţii IPJ Dolj.

Poliţiştii au aplicat unui bărbat de 50 de ani din Craiova o amendă de 1000 lei din cauză că nu a luat măsuri pentru a preveni un atac canin, în sensul că deţine un câine din rasa American Staffordshire Terrier care a atacat un alt câine din rasa Maps-pug-carlino. Patrupedul nici nu era înregistrat la poliţie.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker