Cum se prepară saramura oltenească de pui

eonflash.ro
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:
Cum se prepară saramura oltenească de pui

Vă propunem o reţetă tradiţională de la Dârvari, o localitate din zona de sud a Mehedinţiului. Reţeta se găseşte într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă, „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.

“Se pune la prăjit (în ulei sau untură) carnea de pui frecată cu sare, întorcând-o pe ambele părţi până prinde o crustă. Se adaugă roşii decojite (patru-cinci roşii potrivit de mari) şi se lasă carnea să fiarbă în sucul de roşii la foc mic (circa zece minute), apoi se pune apă doar cât să acopere totul şi se lasă în continuare la fiert.

Între timp, se coc o ceapă şi un ardei. Se curăţă de coaja rumenită, se îndepărtează cotorul şi seminţele ardeiului şi, împreună cu ceapa coaptă, se adaugă peste carnea care fierbe în roşii.

În această compoziţie se pun ouă întregi (atâtea câte porţii se servesc), mărar verde, tocat mărunt, două grăunţe de usturoi (facultativ), o cană de apă şi apoi totul se introduce la cuptor încă patru-cinci minute până se omogenizează compoziţia”.

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker