Azi, elevii susţinură proba orală la limba română la examenul de BAC

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Pentru prima dată în învăţământul românesc, Bacalaureatul începe pe data de 12 februarie. Aproximativ 4600 de elevi din Dolj vor susţine proba orală la limba română.
Elevii vor primi un calificativ: experimentat, avansat, mediu sau începător, dar această evaluare nu contează la media finală. „ Toate centrele de examen sunt dotate cu camere audio-video, care trebuie să existe atât în sălile de examen, cât şi în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele. Ca şi calendar al acestei prime sesiuni a examenului de bacalaureat, pe 12 februarie se desfăşoară proba de comunicare în limba română, apoi probele vor continua în zilele de 16, 19, 20 cu evaluarea competenţelor digitale, iar în perioada 20 – 22 februarie se va derula proba de evaluare a competenţelor lingvistice. Probele scrise vor derula în zilele de 25, 27, 28 iunie. Primele rezultate se vor afişa pe 4 iulie, iar rezultatele finale după contestaţii pe 9 iulie. Ne dorim o prezenţă de 100% pentru probele de competenţe“, a precizat Monica Sună, inspector şcolar general.

În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale, iar pe data de 21- 22 februarie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor începe în luna iunie. În unităţile de învăţământ  se instalează camerele de supraveghere, care vor avea un rol de big brother pe durata probelor.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker