Aproximativ 2000 de cazuri de viroze respiratorii în Dolj. Peste 30.000 de persoane au fost imunizate cu vaccin antigripal

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Numărul infecţiilor respiratorii în Dolj a crescut în ultima săptămână, iar potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, aproximativ 2000 de cazuri de viroze respiratorii au fost înregistrate.
La Secţia de Pediatrie a Spitalului „Filantropia“ în ultmele cinci zile au fost consultaţii peste 200 de copii, majoritatea cu viroze şi pneumonii. 50 de cazuri au necesitate internare, iar cei care au prezentat febră 39 de grade şi alte semne care duceau cu gândul la o eventuală gripă au fost trimişi către Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ Craiova.

Reprezentanţii DSP Dolj au precizat că numărul virozelor respiratorii a crescut destul d emult şi a ajuns la 1.869. „Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână a fost de 1.869 şi a crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (1.339 de cazuri), dar se încadrează în limitele sezonului. Au fost diagnosticate şi 550 de pneumopatii acute“, spune dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

În judeţul Dolj au fost imunzate peste 30.000 de persoane cu vaccin antigripal.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker