Premieră. Operaţie de reconstrucție a feței pentru un ciobănesc carpatin

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Operaţie chirurgicală în premieră pentru un pui de ciobănesc carpatin din Craiova. După ce o căţea cu pui i-a mutilat faţa şi a rămas fără nas şi pielea feţei, medicul veterinar a dat testul vieţii sale. Deşi avea mii de operaţii la activ, niciuna nu s-a comparat cu aceasta. A trebuit să-i reconstruiască faţă şi să-i lipească nasul. După o lună de la intervenţie, căţelul este de nerecunoscut.

Doru Safta, medic veterinar: „Practic, a fost smulsă de pe oasele feţei, era toată porţiunea aceasta cu năsucul şi zona de buză, dusă în partea aceasta.”

Ciobănescul carpatin de trei luni a rămas cu capul într-un gard şi a fost muşcat de un alt câine. Toată faţa i-a fost smulsă şi a ajuns de urgenţă la medic. Prima intervenţie a fost cea mai dificilă.

Doru Safta, medic veterinar: „A fost o operaţie în premieră, am mai avut, dar parcă niciuna aşa, fiind vorba şi de un căţeluş tânăr. Jumătate depinde de mine, de noi, chirurgii veterinari, şi jumătate de organism, este un organism sănătos, care ştiut să lupte.”

Medicul a luat în calcul şi varianta eutanasierii. După două operaţii chirurgicale, căţelul a început să se simtă bine şi să se recupereze. Stăpânele sale sunt cele mai fericite.

Antonia Uncheaşu: „S-a dus la o căţea mai mare care avea pui şi căţeaua l-a muşcat, i-a rupt toată partea nasului. Mi s-a părut ceva minunat pentru că a reuşit să îi refacă faţă când el putea să moară.”

Nectaria Uncheaşu: „La început a fost lovit rău.”

Căţelul i-au fost montate două tuburi în nas şi a început să ia în greutate.

La o lună de la operaţie, puiul de ciobănesc carpatin este aproape de nerecunoscut. I-a fost reconstruit maxilarul şi nasul, pentru a putea respira.

Acum, fetele trebuie să-i găsească un nume. Datorită greutăţii sale, de 9 kilograme, “Ursu” pare cel mai potrivit.

Sursa: digi24.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker