Fostul prodecan al Facutălţii de Farmacie din Craiova, condamnat la închisoare cu suspendare: a fost prins când primea bani de la două poliţiste sub acoperire

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Florin Gorunescu, fostul prodecan al Facutălţii de Farmacie din Craiova, a fost arestat pe data de 1 iunie 2012 pentru luare de mită în formă continuată. Profesorul a fost denunţat la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj de o studentă.

Studenţii au depus plângere împotriva fostului prodecan al Facultăţii de Farmacie din Craiova, iar ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au pus imediat la cale un flagrant, iar Florin Gorunescu a fost prins în timp ce primea mită suma de 300 de euro de la două poliţiste sub acoperire care s-au prezentat drept studente în anul I, dar şi de la tânăra care îl denunţase.

Condmant la închisoare cu suspendare

Anchetatorii au stabilit că fostul prodecan al Facultăţii de Farmacie din Craiova, primea banii doar la el acasă imediat după ce îşi programa studenţii la telefon. Cei care doreau nota 5 sau 6 trebuiau să plătească 50 de euro, iar pentru o nota  mai mare 100 de euro. Pe data de 1 iunie 2012 a fost arestat pentru luare de mită în formă continuată, după două săptămâni a fost trimis în judecată. Magistraţii Tribunalului Dolj l-au condamnat la doi ani de închisoare cu executare, însă sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Craiova. Inculpatul a cerut în anul 2013 strămutarea dosarului la Curtea de Apel Bucureşti, iar în iunie 2013 instanţa a dispus rejudecarea procesului la Tribunalul Bucureşti.

Judecătorii din Bucureşti au dispus restituirea dosarului la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj pentru refacerea rechizitoriului. Dosarul a fost înregistrat din nou pe rol la Tribunalul Bucureşti pe data de 15 noiembrie 2015, iar după mai bine de doi ani magistraţii l-au condmant la fostul prodecan al Facultăţii de Farmacie din Craiova la un an de închisoare cu suspendare, iar în plus, a fost obligat să înapoieze o parte din sumele de bani primite de la studenţi.

Sentinţa dată de Tribunalul Bucureşti pe data de 23 ianuarie nu este definitvă i poate fi atacată cu apel de inculpat şi procurori la Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul prodecan al Facutălţii de Farmacie din Craiova condamnat la închisoare cu suspendare a fost prins când primea bani de la două poliţiste sub acoperire

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker