Cel mai mare spital din Oltenia va fi dotat cu echipamente de radioterapie

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Spitalul Judeţean din Craiova, Spitalul Municipal Oradea, dar şi Institutul Oncologic prof. dr. I. Chiricuţă Cluj-Napoca, vor fi dotate cu echipamente de radioterapie. Ministerul Sănătăţii va semna săptămâna viitoare contractele pentru achiziţia echipamentelor.

Echipamente de radioterapie sunt realizate în baza Acordului de împrumut încheiat cu Banca Mondială în anul 2014, iar totul este în valoare totală de 250 de milioane euro. „Primele contracte pentru dotarea cu sisteme complete de radioterapie a sistemului public de sănătate au fost semnate în luna noiembrie 2017. În urma acestor achiziţii, cinci centre din ţară vor fi echipate cu aparatură nouă: Spitalul Judeţean Constanţa, Spitalul Judeţean Galaţi, Institutul Oncologic Bucureşti, Spitalul Judeţean Baia Mare şi Spitalul Universitar de Urgenţă Elias. De asemenea, în perioada imediat următoare, vor fi lansate licitaţiile pentru achiziţionarea de echipamente de radioterapie pentru centrele din Timişoara şi Târgu Mureş“, se arată în comunicatul emis de Ministerul Sănătăţii.

Fondurile pentru dotarea spitalelor cu echipamente de radioterapie au fost blocate până anul trecut. „Dacă anul trecut am demarat investiţiile pentru construirea unei reţele publice de radioterapie în România, anul acesta continuăm demersurile în acest sens, astfel încât să putem asigura accesul pacienţilor la radioterapie în cele mai importante spitale publice din ţară. Serviciile de radioterapie sunt decontate prin contractele cu Casele de Asigurări de Sănătate, însă trebuie să facem tot posibilul pentru a scădea timpii de aşteptare a pacienţilor care au nevoie de aceste servicii. Am convingerea că doar prin crearea unui sistem public de radioterapie vom reuşi să atingem acest obiectiv“, au mai precizat reprezentanţii Minsietrului Sănătăţii.

Cel mai mare spital din Oltenia va fi dotat cu echipamente de radioterapie

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker