15/12/2017

Condamnat la închisoare pentru că i-a tăiat nasul cu sabia unui bărbat

Condamnat la închisoare pentru că i-a tăiat nasul unui bărbat cu sabia  Două clanuri de romi din Craiova s-au bătut pe data de 22 august 2016 în plină stradă, iar un bărbat a ajuns la spital cu nasul tăiat. Anchetatorii au stabilit că Dantes Parnică, zis Vialis, a fost lovit cu maşina şi tăiat cu o sabie pe o stradă din cartierul 1 Mai.

Anchetatorii au deschis imediat un dosar de cercetare penală pentru tentative de omor şi au stabilit că fratele mai mic al lui Dantes Parnică s-a despărţit de fiica lui Alin Gheorghe Dinu. Acesta din urmă a vrut să aibă loc o mediere, iar la eveniment să fie prezent un membru al familiei Parnică. „În timpul discuţiilor purtate, Alin Gheorghe Dinu şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la faptul că Parnică Ionuţ nu s-a căsătorit cu fiica sa, astfel că el a rămas cu ruşinea în rândul comunităţii romilor“, au precizat procurorii.

Scandal în plină stradă

Fiica lui Alin Gheorghe Dinu şi-a anunţat pe data de 22 august mama că a plecat de acasă din cauza familiei Parnică. Supărat bărbatul a decis să îşi facă singur dreptate şi l-a lovit intenţionat cu maşina pe Dantes Parnică zis Vialis pe o stradă din cartierul 1 Mai. Dinu nu s-a oprit aici şi i-a tăiat nasul lui Parnică cu o sabie. Victima a ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova cu leziuni la nivelul feţei, suferite în urma unei agresiuni, dar şi leziuni suferite în urma unui accident rutier, printre care şi o fractură la nivelul tibiei piciorului stâng.
Alin Gheorghe Dinu a fugit imediat de la locul faptei, însă a fost prins în Italia pe data de 2 noiembrie.

Procurorii au mai stabilit în urma anchetei că Dantes Parnică avea suspendat dreptul de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii, motiv pentru care acesta a fost acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Inculpaţii au fost trimişi în judecată, iar procesul a fost înregistrat pe rol la Tribunalul Dolj.

Alin Gheorghe Dinu a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor, iar Dantes Parnică la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor şi munţilor.

Hotărârea a fost atacată, iar Curtea de Apel Craiova a stabilit pe data de 8 decembrie ca agresorul să rămână cu pedepasa data de prima instanţă, iar Parnică a fost condamnat la trei luni de închisoare cu amânarea executării pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Condamnat la închisoare pentru că i-a tăiat nasul cu sabia unui bărbat

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *