”Femeia fantastica” domina 3 stiluri la haltere! 3 medalii la Campionatul Mondial din SUA, dupa inca 3 titluri continentale si alte 5 medalii!

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Romanca s-a impus la categoria 63 de kg, la stilurile smult, aruncat si total, unde a depasit sportive din Columbia, Thailanda si Canada. Loredana Toma a reusit 109 kg la stilul smuls, 128 kg la stilul aruncat si 237 la totalul olimpic.

Este primul titlu obtinut de Romania la categoria total dupa o pauza de 14 ani. Medaliile de argint si bronz au fost cucerite de doua sportive din Columbia, Lina Rivas si Mercedes Perez.

Loredana are doar 22 de ani, dar a dominat categoria 63 de kilograme, neratand nici macar o incercare. 103 kg, 106 kg si 109 la smuls si 123 kg, 126 kg si 128 kg la aruncat, asigurandu-i locul unu la cele doua stiluri.

Totalul de 237 de kilograme a situat-o de asemenea pe prima pozitie a podiumului, unde a fost urmata de columbiana Lina Rivas, 225 kg, si de thailandeza Rattanawan Wamalun, tot cu 225. La Jocurile Olimpice, în probele de haltere se acordă medalii doar la total.

La Split, la Campionatele Europene, sportiva a castigat toate cele trei medalii de aur cu 100 kg la smuls, 126 kg la aruncat și 226 de kg la total.
Medaliile sunt cu atat mai importante cu cat, Romania nu a mai castigat de 14 ani un titlu mondial! Din 2003, de la Valeriu Calancea, nu se mai asezase in palmaresul federatiei tricolore un titlu mondial la total, si din 2011, de la bronzul Roxanei Cocos la stilul aruncat, nu se mai cucerise o medalie mondiala de către un halterofil roman.

Romania are 3 titluri mondiale in acest an in probele olimpice, ele fiind cucerite la canotaj de barca de 8 plus 1 si de barca de două vasle categorie usoara, iar la haltere de Loredana Toma.

11 medalii are in palmares la seniori Loredana Toma, dintre care trei la CM, toate de aur, si 8 la Campionatele Europene, trei de aur si cinci de argint.

„Femeia fantastica” – asa ii spun americanii Loredanei Toma. Romanca i-a uimit pe toti la mondial, unde a ridicat de peste cinci ori greutatea ei!

Weightlifting World Championships

Sursa: cluburi-sportive.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker