VIDEO / Doi români răniţi în atacul terorist de la Londra

eJobs
Dacă îți place acest articol, distribuie pe:

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat într-un comunicat că din informaţiile obţinute de la autorităţile britanice au fost identificate două persoane de cetăţenie română care au fost rănite în atacul terorist de la Londra. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat pentru Digi24 că ar fi vorba despre un bărbat şi o femeie.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833​; +44 20 76036694​; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează în continuare evoluţia situaţiei, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Ministerul român al Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret şi condoleanţe pentru pierderea de vieţi omeneşti în urma atacului care a avut loc miercuri, la Londra. „În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic“, se arată în comunicatul MAE.

Premierul Sorin Grindeanu este informat permanent despre starea românilor răniţi în atentatul terorist de la Londra. Şeful Guvernului a avut convorbiri telefonice cu ambasadorul României în Marea Britanie.

Conform paginii de Facebook a Guvernului, „premierul României este informat permanent despre starea românilor răniţi în atentatul terorist de la Londra”.

În această seară prim-ministrul a avut convorbiri telefonice cu ambasadorul României în Marea Britanie, care l-a informat în legătură cu demersurile făcute de ambasadă pentru sprijinirea românilor afectaţi.

”Ne exprimăm solidaritatea cu poporul şi guvernul britanic şi condamnăm ferm orice act terorist”, mai precizează sursa citată.

Cel puţin patru persoane au murit şi 20 au fost rănite rănite, miercuri, în apropiere de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament, după ce un bărbat a lovit un grup de pietoni cu o maşină de teren. Acesta  ar fi încercat ulterior să intre în legislativul britanic, înarmat cu un cuţit, şi ar fi rănit un ofiţer de poliţie înainte să fie împuşcat de forţele de ordine, relatează Reuters.

Bărbatul care a intrat cu maşina (un Hyundai i40 gri) în mulţime pe podul Westminster, apoi în gardul Parlamentului şi a înjunghiat un poliţist este una şi aceeaşi persoană. Ar fi vorba de un bărbat de 40 de ani, de origine asiatică, ce a fost împuşcat de forţele de ordine, conform „The Telegraph“.

Sursa: adevarul.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.
eXTReMe Tracker